5 Things Happening Now

Докато сме социално дистанцирани…

април 4, 2020

За три седмици животът на всички ни се промени грандиозно. Три седмици сме си вкъщи, социално дистанцирани, комуникиращи по zoom/skype/viber/whatapp/facetime/Facebook/Teams и какво ли още не. Аз лично не бих казала, че ми е скучно защото си работя от вкъщи и времето от 9 до 6 ми е плътно заето с работни дела. След това прекарваме време с момчето гледайки филм, играейки игра или просто вечеряйки заедно. Но много от вас са сами вкъщи, за това реших да ви споделя нещата, които мен ме забавляват докато трябва да съм у дома, сама. Аз обичам да си стоя вкъщи, точно толкова, колкото обичам да се виждам с приятели да се социализирам. Но у дома никога не ми е скучно със себе си и винаги намирам какво да направя, за да може да минава времето бързо. Така че съветът ми е стойте си у дома, бъдете спокойни, мийте си ръцете и си намерете какво да правите за минава бързо времето. 

Ето 5 идеи и много линкове как се преборите със скуката.

Да сготвим нещо! 

Това е едно от най-любимите ми хобита! Готвенето ме успокоява, балансира и определено много ми харесва. Знам, че много от вас нямат такива топли чувства към кулинарията или поне са нямали преди. Сега е малко по-различно, защото рестораните са затворени и все по-често виждам във фийдовете си снимки на невероятно-изглеждащи кулиарни експерименти, от хора, които никога не са имали страст към готвенето. Преди съм ви споделяла любими кулинарни блогове тук, а ето и няколко линка за рецепти от мен, които не са от най здравословните, но пък са богати и вкусни. 

Двойно шоколадови кукитаShortbread курабийки | Браунис 

Да спортуваме

И тъй като храната и готвенето са на първо място, за баланс слагам спорта на второ. Напоследък докато слушам подкасти си правя крачки на кростренажора вкъщи, който до преди три седмици събираше парах и играеше ролята на закачалка. Други интересни спорт инициативи на коaито съм фен  и искам да ви споделя.  Yoga with Adrienne е страхотен канал в YouTube с безкрайно съдържание от най-различни видеа. Pilates вкъши също е добра идея! Boho Beautiful e канал, който следвам и правя от време на време, а напоследък много харесвам това, че видеата и са снимани навън. ZUMBA у дома е нещо, което много ме разтоварва. Инструкторката ми по зумба прави лайвстриймс на зумба тренировките във времето, когато имахме тренировки принципно, така че да не загубим тренинг. 

View this post on Instagram

I am planning a blogpost about the useful resources I have found and loved in the field of minimalist, closet curation and life organization. Which are your favorite blogs/books/podcasts/YouTube channels/people, that I should check out? : : : Подготвям блог-пост с най-интересните и полезни ресурси, които аз съм намерила що се отнася до минимализъм, капсулен гардероб и организация. Кои са вашите любими блогове/блогъри/канали/книги/подкасти по темата? : : : #beautifulmatters #momentsoftime #posttheordinary #traveljunkie #minimalstyle #plussizeminimalstyle #capsulewardrobe #psootd #plussizeminimalist #andigetdressed #stylehasnosize #iamtheeverygirl #bookstagram #thecuratedcloset

A post shared by Petya Panduleva (@petpanda) on

Да научим нещо ново 

Аз лично съм фен на постоянното себеподобряване. В момента с две колежки учим гръцки, защото, защо не. Освен уроците горещо препоръчвам и Mondly и Duolingo като апликации, които са подходящи за учене на нов език или пък за припомняне на език, който сте учили преди години. Coursera пък предлага най-различни курсове от международни университети. Супер Продуктивност пък имат жесток мейл-бюлетин за супер- фокус. Ванина пък е събрала много и най-различни безплатни курсове и ресурси, от които може да си изберете. 

Да си организираме дома 

Нещо друго, което можем да направим е да организираме дома си – да си подредим гардероба, кабинета с лекарства, шкафа под мивката, или пък онова чекмедже за всичко, което съществува във всяка къща. Ето линк към статията ми с уроците по подреждане от Мари Кондо, а ето и линк към статията за капсулния гардероб. 

Да си наваксате с филми, книги и сериали

Това е нещо, което всички мисля, че правим. Но гледането на филми и четенето на книги никога няма да се изтърка, за моментите, в които трябва да сме затворени вкъщи и сме свършили всичко друго. Препрочетете любима книга, която ви носи скъпи спомени или изгледайте филм, който ви е на листа от месеци. Netflix и HBO GO са фантастичен ресурс за филми по желание, а и моята телевизия на А1 също ми позволява да гледам каквото си поискам, та дори има и опция за платени филми, така че варианти много. 

Какво друго правите вие в къщи? Остава ли ви време да скучаете? 

(Visited 397 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Магдалена Бонев април 5, 2021 at 7:57 pm

    Страхотна статия!
    Аз бих допълнила и да се нарадваме на децата, че все не остава време, когато излизаме сутрин рано, а вечер се прибираме късно.
    Понакога и скуката е от полза, особено тази, която прекарваме с любимите хора.

  • Leave a Reply