5 Things

5 Идеи за Коледни Подаръци (2018)

декември 3, 2018

Настана време за подаръци, за пазаруване и за цялата лудост, която този сезон носи със себе си. В някакъв момент това ми беше любимо време, защото да купиш подаръци на любимите хора беше израз на обич, уважение и внимание. Не знам какво се случва напоследък, но не мисля, че подаряването на вещи всъщност изразява това, може би защото нямам нуджда от нищо, може би защото осъзнавам, че някои подаръци си седят опаковани или събират прах, а може би защото осъзнавам, че материалните вещи не са най-важното нещо и предпочитам да прекрам времето за избиране на подаръците заедно с хората, за които са предназначени… Не знам. Този пост можеше да е пълен с вещи, линкове, разпродажби и съвети какво да купите на своите близки, от къде да поръчате, какви промоции има и какво ли още не. Традиционно правя такъв пост, за нея, за него, красиво опаковани и хубаво миришещи, идеи за подарици за всички… съжалявам ако ви разочаровам в този момент.

Миналогодишният пост е все още валиден в предложенията ми за подаръци за близки хора, но тази година с най-добрите ми приятели взехме решение да не си подаряваме материални неща, а да измислим нещо по-добро. Идеята ни е да не си раменяме нещо, което да събира прах и да заема място,  вдъхновени от повече от 15 години размяна на всякакви неща, решихме да дадем парите за някаква добра кауза.

За това тази година реших да ви дам 5 идеи за подаръци, които можете да направите на хората около вас, които не изискват обикаляне по магазините и харчене на стотици левове, или не се изразяват в материално измерение на стойността им.

Билети за театър

Билети за театър са ми любим подарък, защото много обичаме да ходим на постановки със съпружето, но рядко се докопваме до билети навреме. В зависимост на кого купувате може да изберете подходяща постановка, дали в Сартиричния, Народния или някой друг любим театър.

Билети за концерт

Ако хората, за които купувате подарък са по-меломани от колкото театро-ходящи билети за концерт са много подходящи. Миналия ми рожден ден получих билети за концерт на Beyonce и спокойно мога да кажа, че това е един от няй-яките подаръци. Спокойно можете да разгледате какво се случва в следващите няколко месеца и да изберете подходяща меломанска случка и да отидете дори заедно с човека, на когото избирате подарък, така ще прекарате време заедно и ще имате страхотни спомени.

Домашно направени вкусотии

Когато прекарате време да направите нещо с двете си ръце, опаковате го красивичко и го подарите, няма как да сбъркате, а ако е вкусно – екстра точки. Аз имам няколко любими и изпитани рецепти, които са лесни и ефектни. Бонбоните рафаело са класика, с браунита опаковани с панделка няма как да сбъркате, а ако обичате курабийки – тези двойно шоколадови изкушения са топ.

Курабийки „направи си сам“ в буркан

Тази идея за вкусотия в буркан ми е любима от както я открих в пинтерест, а преди четири години за пръв път я пробвах наистина. Много е просто – намирате любима рецепта за сладки или браунис, слагате всички сухи съставки красиво на слоеве в буркан, връзвате с панделка и  voila!

Време заедно

Ако не ви идват никакви други идеи, можете да подарите своето време. Направете покана-ваучер на свой любим човек за 2 часа, една вечер или цял ден прекаран заедно. Като може да добавите креативност и да направите този подарък наистина специален  и запомнящ се, правейки нещо, което човекът, който получава подаръка наистина обича заедно с вас. Така ще можете наистина да дадете най-ценното си нещо – вниманието ви, а човекът срещу вас ще получи изживяване, което ще запомнят.

Вие какви идеи имате за подаръци, които не са предмети. Ще се радвам да споделите или пък ако сте имали страхотен не-материален подарък, който сте запомнили.

 

(Visited 568 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply