Happening Now

Докато ме нямаше…

септември 29, 2018

Осъзнавам, че изчезнах от хоризонта на блога за някакво време и се пренесох най-вече в Instagram (така, че може да ме последвате там, ако съм ви липсвала), но някак си в последните месеци се случиха толкова много неща, че писането някак изостана от приоритетите.

Върнахме се в София, след година и нещо в Атина. Гърция ми липсва, но и София е прекрасна. В изминалите няколко месеца се случиха много неща и в този кратък пост искам да споделя няколко любмци.

Едно от първите места в София, на което отидохме беше Ahora, ресторантът на Севда от Мастършеф. Мисля да направя специален пост посветен на това място, защото останахме много впечатлени. Със съпружето си направихме прекрасна вечеря там, за да отбележим годишнината  сватбата ни.

Друго място, което много ме впечатли и, на което никога преди не съм била бе плажът до устието на река Ропотамо. Отскочихме до нашето море за малко и единия ден прекарахме на този прекрасен, див, далечен и изключително красив плаж.

Освен местата, които ме впечатлиха искам да споделя и три онлайн места, които през изминалите три месеца ме спечелиха. И не, нито едно от тях не е свързано директно с козметика или мода.

Та така, здравейте, аз съм Петя и от няколко месеца не мога да спра да слушам подкасти. Винаги съм била фен на Youtube, но за жалост напоследък нямам много време да седна и да гледам видеа. Подкастите носят много подобна интересна информация, но мога да си ги слушам ходейки на работа или пък в метрото, без да трябва да отделям специално време да седна и да гледан нещо.

Двата чуждестранни подкаста, които ужасно много харесвам са At home with… и Wobblе.

At home with.. е подкаста на двете ми най-любими влогърки Ана от The Anna Edit и Lily Pebbles. В него те ходят на гости на различни успели жени и си говорят за живота, кариерата, дома и всичко интересно в зависимост от госта.

Wobble, открих покрай At Home with..  тъй като Jules Von Hep (създателят на Isle of Paradise) беше на гости на Ана и Лили. От там открих и неговия подкаст, който е заедно с негова приятлка журналистка от UK – Sarah Powel. В Wobblе те си говорят с различен човек във всеки епизод, като основната тема е body positivity и любов към себе си.

Българския подкаст, който горещо препоръчвам и слушам с удоволствие е Говори Интернет. Водят го Еленко и Каладан, които са безкрайно забавни. В първите 30 мин те обсъждат интересни и забавни теми от седмицата, а в следващите 90 имат разговор с гост, който обикновено е дигитлано-интернет-футуристичен човек, който обсъжда дадена интересна  дигитлано-интернет-футуристична тема с двамата водещи.

 

Вие слушате ли подкасти? Имате ли си любими?

Надявам се в следващите месеци да съм по-активна и да има какво да кажа и споделя.

 

(Visited 366 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply