Fashion Uncategorized

Curve Style: Fashion Tips

януари 14, 2018

Както много пъти съм казвала, всяка жена е красива и трябва да се чувства добре в кожата си. Дрехите са това, по което те посрещат и начинът, по който изглеждаме е показателен за това как хората ни приемат. Лично за мен бе, и все още е, трудно да намеря правилните пропорции и правилните форми на дрехите, тъй като не всичко ми стои добре и не всичко изглежда добре на моите форми. Днес искам да ви споделя 5 съвета, които съм научила за себе си, как да се обличам и как да изглеждам и да се чувствам комфортно и добре.

  1. Избягвайте дрехи с прекалено много плат около себе си или с безформени силуети

В съзнанието ми изникват едри дами, които се обличат с кафтани, дълги рокли или ужасно широки туники, и така изглждат безформени, все едно платът на дрехите ги е погълнал и дрехата носи тях, а не те дрехата. Ако сте по-едра избягвайте дрехи с много плат, които са безформени. Ако пък имате такива, винаги може да ги модифицирате с колан, за да си подчертаете талията или бюста. Или пък дори да сложите сако или яке, което е по-вталено. Формата на пясъчен часовник не е дар божи на всеки, но пък с подходящите дрехи и аксесоари винаги можете да я намерите.

2. Залагайте на дрехи, които имат кройка, но не са впити и прекалено очертаващи.

Ако носите тениска, нека да не е плътно по-вас, за да не изглеждате като наденичка в обелка, но и да не е много широка, тъй като допълнителният обем не е нещо хубаво. Ако носите риза – отново, нека е нещо, което очертава формите ви, без да се впива или да се отваря на бюста. Моят трик специално при блузи и тениски е, когато ги пробвам да имам възможност да щипна по около два сантиметра от двете страни около кръста, така знам, че не е прекалено тясна, но не е и прекалено широка.

 

 

3. Избягвайте комбинация от само широки или само тесни дрехи

Винаги залагайте на баланса – ако панталонът е широк, комбинирайте с по-вталена риза; ако сте с широка туника, изберете клин, пола тип молив или скини дънки. Ако пък сте с клин, недейте да сте с тясна тениска или пък много къса блуза. Балансът между долната и горната част на тялото е важна, за да изглеждаме пропорционални. Ако пък искате да комбинирате по-широк панталон със свободен пуловер, тогава винаги може да вкарате малко от пуловера в панталона и така да покажете, че все пак имате талия някъде там.

4. Залагайте на добре ушити дрехи, които подчертават вашето тяло по най-добрия начин.

Когато сте по-пълни е добре да залагате на материи, които не очертават и не се впиват. Всичко с прекалено много еластан не е ок, просто  защото всяка гънка на тялото ви няма нужда да е на показ, освен ако не искате да е на показ. Ако говорим за панталон – нека да е ушит добре, да не е прекалено тесен около дупето или пък прекалено широк около талията. И тъй като аз лично никога не се харесвам в панталони, просто ги избягвам.

 

5. Намерете дрехите, в които се чувствате добре

Ако не се харесвате в панталон, никой не ви кара да носите панталони – винаги може да заложите на черни дънки или пък пола, в зависимост от случая.  Ако пък роклите не са вашето нещо- винаги може да комбиирате пола и блуза, за да може и двете части да са ви точни. В стилът няма правила. Аз лично не нося обувки на високи токчета, защото не се чувствам добре в тях и предпочитам красиви равни обувки.

И винаги, ама винаги помнете, че ако се чувствате добре и вие се харесвате, това си личи от далеч!

 

 

(Visited 305 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply