Food

Favourite Food Inspirations

септември 9, 2017

cover photo credit: Hello Glow

Всички, които ме познават знаят, че обичам да експериментирам в кухнята. За мен да готвя е доста приятно удоволствие, но още по-приятно ми е да търся рецепта, която да сготвя. Да се ровя из интернет в търсене на перфектната комбинация на продукти, които имам в наличност. Да изчета няколко различни рецепти, да изплакна очи с хубави снимки на храна и да се вдъхновя за нещо ново и различно. Доста рядко следвам рецептите дословно, от една страна защото не винаги имам всичко необходимо в кухнята, а от друга защото обичам да експериментирам и да правя собствени интерпретации на рецептите.

Да направиш нещо вкусно и красиво, и да гледаш колко щастливи са всички около теб, когато похапват сладко, сладко… е това е безценно и си заслужава времето в кухнята.

За да ви вдъхновя, днес искам да споделя някои от блоговете с рецепти и храна, които следя, пробвала съм и са ни харесали, а и имат страхотни снимки! Ще съм повече от щастлива, ако и вие имате любими такива блогове да споделите в коментарите кои са те!


Madeleine Shaw

Блогът на Маделин е пълен със здравословни, шарени и вкусни рецепти. Тя е нутришънист и вече има няколко издадени книги с рецепти. Тъй като не съм фен на кулинарните книги, а предпочитам да търся рецепти онлайн нейният блог е едно от местата, които първо проверявам за вдъхновение.

Asparagus risotto by Madeleine Shaw


Pinch of Yum 

Този блог е някаква щастлива сучайност за мен. Много често търся рецепти в Pinterest или пък в Buzzfeed Tasty и кликам на снимки, които са красиви и рецепти, които са ми интересни. На няколко много различни търсения някак си по случайност се озовавах в Pinch of Yum. Самият блог е прекрасен, има жестоки рецепти за вегетариански ястия, както и рецепти без глутен, със супер храни или веган. А най-любими са ми рецептите с 5 съставки. Ако си падате по лесни и бързи рецепти разгледайте ги.

detox moroccan-spiced chickpea glow bowl by Pinch of Yum


Hello Glow

Ако не сте попадали на Hello Glow до сега, позволете ми да ви отведа в света на натуралните съсатвки, неземни  DYI  туториали и много вкусни и чисти рецепти. Толкова много харесвам този сайт, че съм се абонирала за нюзлетъра им и с най-голямо удоволствие отварям и чета всеки мейл, който получавам от тях. Фантастичен сайт, не само за рецепти, но и за семпъл, лесен и естествен начин на живот. 

How to make Socca by Hello Glow


 

(Visited 437 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply