Fashion Fashion and Style

#10x10SpringChallenge

юни 15, 2017

Преди около месец – в края на Април, реших да направя нещо, за което бях чела – предизвикателство 10х10. Или 10 дни да се обличам със само 10 дрехи. Като тези 10 може да са включително обувки и връхни дрехи, или не… Аз избрах да е не, защото все пак като за първи път не исках да се лимитирам толкова драстично.

10х10

Самият подбор ми отне доста време. Прегледах прогнозата за времето, разгледах си календара, за да видя какви събития предстоят през този период и разгледах един куп други блогърки, които се бяха впуснали в #Spring10x10Challenge. С две думи подготвях си мини капсулен гардероб, с който трябваше да посрещна каквото и да се случи в идните 10 дни.

Десетте дрехи, които подбрах бяха:

 1. черен лек пуловер (много любим от H&M, подобен тук)
 2. тениска със забавен принт (тази тениска ми е супер удобна и е интересна, от Bershka, подобна тук)
 3. раирана блуза с дълъг ръкав (класика, няма как без нея. Подобна тук)
 4. черно-бяла риза с принт (класическа, с много възможности за комбиниране. от тук)
 5. черна сепла блуза с дълъг ръкав (една от най-добрите ми поупки от тук)
 6. дънкова рокля (много удобна и практична, от тук)
 7. сиви скини дънки (подобни тук)
 8. дънкова пола с копчета отпред (подобна тук)
 9. тъмни boyfriend jeans (определено униформа, от тук)
 10. бяла риза с черни квадрати (подобна тук)

И така решена да изкарам 10 дни,  закачих всичко на закачалка извън гардероба и започнах да си нося дрехите, без да мисля за нищо останало, което притежавам.

 1. IMG_5652 IMG_5697 IMG_5715 IMG_5752 IMG_5587 IMG_5557 IMG_5513 IMG_5486

Уроците, които научих:

 1. Не е толкова трудно. Този целият експеримент ми напомни на тийн годините ми, когато беше съвсем нормално да имаш само два чифта панталони и една пола. Тогава нямаше молове, магазини с размери за мен и безкрайна възможност да си пазаруваш на разпродажба, когато решиш. Не, че съм нямала дрехи, но не си купувах нови дънки просто ей така.
 2. Всяка дреха може да се комбинира по много начини. Единия ден носих ризата под пуловера, другия ден тениската под роклята, комбинирайки няколко артикула по различен начин се постига разнообразие. Което пък ме накара да се замисля, че в такава ситуация рокля не е много удачна, тъй като си е един аутфит. Но пък ме накра да излезна извън зоната ми на комфорт и да пробвам роклята като трнеч. Защото, защо, не? Не ми хареса, но все пак беше нещо различно.
 3. Не ме е страх да повторя аутфит. Не знам защо, но да нося едни и същи дрехи и да повторя аутфит през изминалите няколко години ми беше абсолютно табу, особено в рамките на една седмица. Нима нямам достатъчно дрехи, какво ще си помислят хората ако ме видят облечена с едно и също нещо? Е, отговорът е – на кой му пука. Например сивите дънки и черния пуловер ги носих два пъти, дънковата рокля също. Все тая е дали ще повторя аутфит, важното е на мен да ми е комфортно.
 4. Сложно е с прането. Аз лично тениските ги нося по веднъж и ги пера, малко ми е гадно да нося една и съща блуза без да е прана. Това беше една от най-сложните части от предизвикателството, но се справих с едно пране по средата на 10те дни отново имах чисти дрехи.
 5. Не съм толкова организиране/планирана, колкото си мислех. Не зависимо колко планираш винаги излиза нещо, за което не знаеш от преди 10 дни и за което трябва да се облечеш по-така. За щастие дънкова пола + черна блуза + фенси шал се получава добре.  
 6. Обичам разнообразието. Особено към края вече исках да си нося другите дрехи, не защото не можех да изкарам само с тези 10, а защото всъщност другите ми дрехи ми дават разнообразие, което ако съм ограничена само до 10 не мога да имам.

В заключение ще кажа – беше много интересен експериемент и мисля да го направя и лятото. Научи ме да бъда по-минималистична и ограничена, но и ми показа, че обичам дрехите и разнообразието.

Вие бихте ли се ограничили само до 10 дрехи за 10 дни?

Shop This Post

(Visited 855 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Stela юни 16, 2017 at 10:27 am

  Мисля,че бих изхитряла с 10 рокли и така решавам всичко. 😀

 • Leave a Reply