Beauty

#CurlyHairDontCare: Moroccanoil

март 15, 2017

moroccanoil

Днес искам да ви споделя за грижата ми за коса напоследък. Както съм писала много пъти- косата ми е гъста, суха, къдрева и доста хвърчаща (frizzy), отделно на това имам сух скалп, който се лющи след ползване на повечето шампоани, които съдържат сулфати. Много ми е трудно да я контролирам тази коса, особено сега като е дълга и за това я нося вързана почти постоянно. Много рядко ми се случва да попадна на комбинация от шампоан и балсам, които да вършат всичко – да почистват скалпа, без да го изсушават, да подхранват косата ми, да я изглаждат, за да не е хвърчаща и да се грижат за къдриците. До сега винаги съм ползвала шампоан за едно, пък балсам за друго, марки, комбинации, различни продукти, действия и какво ли не.

Нямах търпение да опитам  Smooth серията на Moroccanoil, тъй като, знаете, че съм влюбена в маслото и нямах търпение да пробвам Smooth Shampoo и Smooth Conditioner, а бонус на това ревю ще е кремът за къдрици, който е феноменален!

moroccanoil

Серията Smooth е нова за България, има я на пазара от около два месеца. Целта на продуктите е да заглаждат косъма и да предотврътяват стърчаща, хвърчаща и непокорна коса, каквато е моята. И двата продукта идват в типичната за MoroccanOil опаковка- балсамът е бял, а шампоанът в тюркоазено на цвят шише и са по 250 мл На пръв поглед изглеждат много малко като количество за цена, но всъщност продуктът е много икономичен и за измиване на цялата ми коса (а аз имам много) ми е нужен шампоан колкото 50 ст, и горе долу толкова балсам след това. Като аз лично наблягам на шампоана в корените, а на балсама по дължините на косата.

Като цяло без да съм многословна мога да кажа, че действието на двете в комплект е страхотно – косата ми е мека, не е хвърчаща, а скалпът ми не се лющи. Вече ги ползвам два месеца и мога да кажа, че с миене до два пъти в седмицата косата ми си стои мекичка и менажеруема. Може би за това има вина и кремът за къдрици, но за него малко по-долу.

Smoothing  серията на Moroccanoil e подходяща за дами с гъсти, чупливи или къдреви и непокорни коси. Ако са сухи и frizzy още по-добре. На пазара в България няма много такива продукти, така че този е голямо щастие! В продуктите има масло от араган и AminoRenew™ комплекс специално създаден да укрепва косъмa и да възстановява връзките на амино киселините в косата.

Нещо, което на мен много дълго ми беше неясно, че сухата коса, не е изтощена непременно. Много често по магазините шампоаните са за суха и изтощена коса, а всъщност косата ти може да е суха без да е изтощена и да няма нужда от всичкия кератин в продуктите.

MoroccanOil имат серия Moisture Repair, тя е с кератин и е за изтощена коса – такава, която е третирана с боя или с висока температура и са и накъсани връзките. Такава коса се третира с протеини и кератин, за да може да се възстановят изгубените протеини.

moroccanoil

За самото Moroccanoil  Treatment масло няма какво да говоря отново. Обожавам го. Не мога без него. И имам запас вече. Според мен всяка жена, която е с по-суха и frizzy коса трябва да го пробва – омекотява, подхранва и мирише прекрасно! Пробвала съм какви ли не други масла, но това е уникално, косата ми го пие като пустиня. Не омазнява, попива в косъма и прави косата ми много мекичка, без да я отежнява.

Curl Defining Cream е друго прекрасно нещо, което се отразява на косата ми магично! Това е all-in-one крем, който се активира от горещината на сешоара, като оформя къдриците, изглажда косъма и фиксира. Напоследък ползвам само него, но със сигурност има огромна разлика ако си изсуша косата със сешоар или просто я оставя да изсъхне. Когато ползвам дифузер къдриците се оформят и трят с дни, макар и да спя с пусната коса. Опаковката е огромна, а за моята коса аз се справям с едно изпомпване на продукт, така че мисля, че ще ми стигне за доста време и сигурно ще чувате отново за този продукт.

moroccanoil

Общо взето, тези четири продукта са единствените, които ползвам през последните месеци – за измиване шампоанът и балсамът, а след това, на леко подсушена коса слагам олиото и след него кремът за кадрици. Като последните две слагам по дължините и в краищата на косата. Суша с дифузер, като оставям косата изсушена на 90%, без да я пресушавам. И  voila!

petya

(Visited 740 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Maggie април 26, 2017 at 1:51 pm

    Smooth серията съм я пропуснала по някаква неясна за мен причина 🙂 🙂 🙂 Обожавам Morocconoil

  • Leave a Reply