TV

5 неща: Любими жени героини от ТВ сериали

февруари 13, 2017

Днес искам да ви споделя няколко неща, първо много обичам да гледам сериали, напоследък се хващам, че дори ги предпочитам пред филмите. Сериалите, които гледам, не знам защо, но винаги имат силна жена протагонист, която на мен ми харесва.  Тъй като много често си говорим с приятелки какви сериали гледаме, реших да споделя и с вас топ 5 сериала и техните главни героини, на които съм фен, но ще започна по-отдалеч. Следващата седмица, на 20 февруари по HBO започва Big Little Lies –  сериал, който е базиран на книгата на Лиан Мориарти Големи Малки Лъжи. В сериала участват Reese Witherspoon и Nicole Kidman, в главните роли. Трейлърът изглежда много обещаващ, а аз вече си пуснах HBO за да го гледам. Нямам търпение, не само заради интересната история, но и заради много звезди в този сериал.

big little lies

снимка: HBO

И в чакане на този сериал всъщност се замислих, кои са топ 5 героини от сериали, на които искрено симпатизирам. А от там дойдоха и топ 5 сериала, които бих ви препоръчала да гледате, ако все още не сте. И така, някои сигурно са по-предксазуеми от други, но ето моята петица топ екранни героини.

Carrie Bradshaw от Sex and the City

Може би моят ултимативен сериал, който съм гледала милион и три пъти, знам на изуст на два езика и до ден днешен ако го дават по телевизията си го пускам. Сексът и Градът е невероятен защото всяка една жена може да се олицетвори с някоя от георините му. Аз винаги съм се олицетворявала с Кари, връзките и, любовта към модата, въпросите, които я вълнуват. Кари е героиня, колкото комплексна, толкова и простичка, и може би за това е толкова харесвана.

Hannah Horvath oт Girls

Хана е модерната Кари, с малко повече наркотици, цици и псувни, по-съвременна версия и отражение на съвременните проблеми и женски тревоги. Възхищавам се на Lena Dunham и много харесвам не само Girls, но и книгата и Not that kind of girl. Ако сте на възраст между 22 и 32 горещо ви препоръчвам и сериалът и книгата. Нямам търпение за последния сезон, който започва след няколко дни. Определено ще има какво да се гледа по HBO.

Olivia Pope  от Scandal

Скандал ми е един от любимите сериали, част реалност, част измислица, част екшън, част драма, част романтика, развиващ се в DC, вдъхновен от истинската история на Judy Smith, която наистина работи като fixer и ПР. Много харесвам колко умна, бърза и самоуверена е Оливия Поуп, понякога ми се иска да съм като нея, но като изключим убийствата и скандалите.

 

Mindi Lahiri от The Mindy Project

Започнах да гледам The Mindy Project на майтап, но всъщност се оказах доста пристрастрена към сериалът, особено първите сезони. Аз съм фен на Mindy Kahling, а нейната героиня в сериала също спечели адмирациите ми много лесно. Mindy е забавна, шантава, с изключително чувство за личен стил, успешна в кариерата си и все пак интересна като жена. Този сериал ми действа много разтоварващо и си го пускам, когато искам да се разтоваря и да не мисля за сериозни неща.

 

 Sansa Stark от Game of Thrones

Тази героиня ме изненада с появата си в моя топ 5, защото първоначално изобщо не я харесвах. Беше лигла, тотално извън реалността, но през развитието на всичките сезони на  Game of Thrones, Санса доказва как се променя и колко силна може да бъде една жена, как може да изненадва хората около нея и колко смела и храбра може да бъде под нежната и крехка обвивка.

Има ли сходства с вашите любими сериали и жени-героини. Препоръчайте ми някои сериал, който вие харесвате.

(Visited 1 114 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Stela февруари 14, 2017 at 11:46 am

    В тази поредица трябва да включиш и „Бизнес преговори“, който също е hbo продукция.
    Мисля, че главната героиня спокойно ще влезе в тази листа 🙂 и ще чакам Update

  • Leave a Reply