Beauty Food

5 неща: За позитивни сутрини

февруари 7, 2017

Не съм сутришен човек, никога не съм била, но напоследък се опитвам да бъда. Всеки ден трябва да започва прекрасно, независимо дали е работен ден или уикенд, дали е през зимата или през лятото. Днес искам да ви споделя пет от нещата, които съм научила, практикувам и ме правят щастлива.

You snooze, you loose 

Отлагането на алармата сутрин е навик, който се опитвам да избегна, защото осъзнавам, че не ми носи никакви позитиви. Вместо да нагласяте 4-5 аларми през 5 минути и да губите половин час сутрин в некачествен сън, по-добре си нагласете една реалистична аларма, макар и 15 минути по-късно, но бъдете с нагласата, че щом звънне значи ставате. Така ще спите наистина 15 минути повече, няма да сте стресирани дали ще проспите алармата и ще се събуждате по-пълноценни.

snooze

Stretch

Когато спим тялото ни е в една и съща поза часове наред. Незаивисимо колко са удобни дюшека и възглавницата, аз лично всяка сутрин се събуждам леко схваната. Сутришното разтягване е много важно за да раздвижим тялото си и да се подготвим за новия ден физически. Аз лично обичам да правя детската поза още в леглото, като стана раздживвам всички стави  от главата до петите, а после  2-3 слънчеви поздрава на пода. Общо не повече от 5-6 минути, които ви разтягат и тонизират.

Drink something

Докато спите 6-7-8 часа без да пиете течности, тялото ви се дехидратира. Всяка сутрин, преди да посегнем към кафето е добре да започнем с чаша вода, аз лично слагам сок от лимон, за прочистване. Или ако не сте, чак в толкова здравословна фаза, вкусно смути от плодове и кисело/прясно/веган мляко е винаги чудесен старт на деня. 

smoothie

Eat breakfast

Закуската напоследък се е превърнала в ритуал сутрин. Дали ще е препечена филийка с нещо, дали ще е овесена каша или мюсли, трябва да сложа нещо в стомахчето преди да излезна от вкъщи. Обикновено докато закусвам разглеждам Instagram или гледам видеа в YouTube, така храня не само тялото, а и душата.

breakfast

Get into a positive vibe

Сутрините не са от най-приятните изживявания, особено ако като мен не сте сутришни хора. За да направим това време от деня по-приятно и позитивно е хубаво да имате ритуал, с който постигате своя дзен и се зареждате с позитивна енергия. За мен това са 10те минути, в които се гримирам сутрин, но има и много други опции – медитация, позитивни мантри, писане на to do list с неща, които да изпълните или за които се благодарни. Намерете свеоето нещо и започнете деня си наистина продуктивно и позитивно.

makeup 
Вие имате ли си сутришни ритуали? Споделете ми вашите любими сутришни занимания.

Следвайте ме в Instagram за още снимки. 

(Visited 739 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Дайджест на предприемача #11 - Сайтът на Силвина юни 19, 2017 at 9:00 am

    […] 5 неща: за позитивни сутрини […]

  • Leave a Reply