Beauty

Faves Time: May 2016 Favourites

юни 14, 2016

may faves

Време е! Фавотитите за месец Май са тук и всъщност не са много. Май за нас беше свързан с ремонт, боядисване, нови мебели, работа и един куп ангажименти и някак си цялата ми бюти рутина се превърна в – 4 стъпки – основа, очна линия, спирала и нещо на устните. А нещото на устните често бе в кафявата гама, някаква моя обсесия, която продължава с пълна сила и нови червила в нюд-кафеви нюанси. Така, че от доста прозаичния месец Май споделям само няколко неща.

Започвам с лакът за нокти, който ми бе фаворит и почти не слезе от ноктите ми. Става дума за AVON Gel Shine в цвят Rain Washed – прекрасно, убито синьо с лилави тонове, много нежен цвят, напълно в синхрон с дъждовната пролет, която ни се случи през Май. Като трайност не е невероятен, издържа на моите нокти около два дни, но и това си е постижение при мен! Но пък с със спрея за изсушаване на лака на AVON, който ползвам вече няколко опаковки смяната на лака не е никакъв проблем, защото наистина с едно пръскане изсъхва за броени секунди.

Revlon HD Lip Laquer в цвят Smoky Topaz ми бе фаворит за по-неформалните дни. Обожавам цвета, който изглежда като течно розово злато! Има много фини блестящи частици, които правят този цвят толкова специален, а нюанса му е нещо между нюд, розово, бежаво, кафяво… абе наистина уникален, поне в моята колекция. Другото, което прави продуктите от серията HD Lip Laquer на Revlon специални е апликаторът – не е doe foot, а е малка четчица, която е супер удобна и нанася глосът много лесно. Текстурата му е много кремообразна и не лепнеща, което позволява всъщност да се нанася с четчица.

Друг продукт на Revlon, който ми бе абсолютен фаворит бе червило-чъби Colorburst Matte в цвят Fierce. Отново в кафявата гама, но този е много топъл с розово-червени подтонове и много приятен матов завършек. Прекрасен, прекрасен продукт, от чиято серия fierce ми е втори цвят. Много ми харесва лекия ментов аромат и това, че е много траен без да е некомфортен, даже напротив – чувствам го подхранващ и омекотяващ устните.

Mac Whirl

МAC Matte Lipstick в цвят Whirl. Ново и веднага любимо! Влезнах в MAC за пореден път да си закупя Velvet Teddy, но се влюбих в Whirl. Този цвят е толкова необикновен има студени и сиви подтонове, на моята кожа стои много интересно и не толкова топло кафяво, което е доста необичайно, гледайки други суотчове. Но пък за това си го избрах – обичам необкновени и различни нюанси! Иначе като текстура е матово, но пък не изсушава устните и е много кремообразно червило. Изненада! Не знам дали аз вече съм свикнала с течните матови червила и това ми се струва като балсам за устни или нещо в него е сбъркано, но е много комфортно и кадифено. Абе любимец от първия ден, в който си го купих! Дано следващия път като влезна за Velvet Teddy да открия някое, също толкова интересно червило.

Two products

Двете ми любими красоти за очи са очната линия на Soap&Glory – Supercat и спиралата на Avene COUVRANCE . И за двете съм писала преди, така че няма да се възнасям в някакви мега хвалебствия, но мога да кажа, че преоткрих спиралата и съм влюбена в нея сега, когато е малко по-суха и използвана вече няколко месеца. Внася такава драма в погледа, че в комбинация с очната линия става много лесен WOW! ефект.

Това са ми любимците за месеца, малко, но от сърце. Кои бяха вашите?

(Visited 174 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply