Beauty Close Up

Close Up: Clarisonic Mia 2

април 5, 2016

clarisonic

clarisonic

Много време ми отне да седна и да напиша този пост, не само защото не искам да звучи супер рекламно, а и защото се опитвам да събера възможно най-много впечатления и да се случи нещо, че да кажа и някой минус. Уви, няма.

Clarisonic Mia 2 e едно от най-чудесните неща които са се случвали на лицето ми. Беше ми подарък от съпружето за Коледа и вече цели три месеца си го ползвам доволно. Обожавам го и бих могла да кажа, че това е една от необходимостите ми в грижата за кожата, наистина.

Започвам пак с история – бях на представянето на Clarisonic преди няколко години, тогава обясняваха колко е велик, и колко е чудесен, и колко е прекрасен. После видях цената и желанието ми секна, защото 300 лв за четка е доста. И все пак реших, че идеята за почистване на лицето с четка е гениално и ползвах ръчна четка, четката от комплекта на Braun, после още една ръчна четка и така нататък, но нищо не може да се сравни в Clarisonic Mia 2

Защо е толкова специален – Clarisonic всъщност е една доста мощна машинка, на самото тяло се слага глава-четка, която е няколко реда от снопчета с влъкна. Всъщност самите влакънца са много, много тънички и успяват да почистят порите в дълбочина. Четката е кръгла и осцилира (вибрира и се върти) и така почиства и масажира едновременно. Четката извършва триста (да, 300) завъртания в секунда, чрез специална звукова честота. Има две степени на работа – по лека и по-силна, и работи за 60 секунди всеки път, като те са разделени на 20-20-10-10, след всеки период четката вибрира, а след 60те секунди спира автоматично. Идеята е почистването да е развномерно навсякъде и контролирано – за 20 секунди на носа и челото, 20 секунди на брадичката, 10 секунди на всяка една от бузите. Аз лично не я ползвам така, защото имам много малко чело и брадичка, но пък големи бузи и сменям – по 20 на бузите, по 10 на чело и брадичка. Ако решите, че не искате да четкате за цели 60 секунди, можете да я спрете по всяко време, като самата четка има памет и ако я включите след малко, ще довършите цикъла. Абе умна машинка.

clarisonic

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Комплектът идва с капаче с дупки за да предпазва четката, но да не я спарва; предпазно калъфче за път, което е пластмасово и се затваря стабилно; зарядно, което се свързва магнитно за четката; и малък тестер на почистващия гел за лице Clarisonic. Батерията трае доста дълго време, аз съм я зареждала веднъж след около месец и половина, а ползвам два-три пъти на седмица.

Като цяло мнението ми е много позитивно. След като я ползвам кожата ми се чувства страхотно – свежа, чиста, мека и еластична. За последните няколко месеца, от както я ползвам, кожата ми се промени – вече не е толкова мазна и не ми излизат толкова пъпки като преди. Белезите бавно и лека полека изчезват и аз се чуствам все едно наистина се грижа добре за лицето си.

Определено почиства много добре, като препоръчвам да махнете грима първо и да почистите с четката после, но и в мързеливите дни си я ползвам само нея, директно и след това пак кожата ми е супер squeacky clean. Аз лично съм си правила експеримента да си измия лицето нормално и след това да мина с памуче с мицеларна вода – почти винаги остава някаква след от грим или прах, след като съм почистила с Clarisonic Mia 2 няма и следа от нечистотия, имам чувството, че изсмуква всичко извън кожата. И така, ако имате нужда от допълнителна помощ в грижата за лице, проблеми и несъвършенства, с две ръце ви препоръчвам този малък магьосник. Определено е нещо, което си заслужава.

(Visited 197 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mili април 5, 2016 at 9:11 am

    Здравей, аз също съм фен на кларосоник , но имам една малка забележка към теб. На няколко пъти спомена че четката се върти , а тя не го прави това е един от плюсовете и, това я различава от останалите подобни продукти на пазара , с просто око когато четка се включи създава илюзия че се върти , но реално тя трепти именно това е уникалната соник технология / подобно на звукочестотвн метод/, реших да те поправя / надявам се не се сърдиш/ , защото това е едно от най -добрите качества на четката , въртеливите движения усукват кожата и могат да спомогнат за образуването на фини линии, кларосоник не го прави 🙂

    • Reply petpanda април 5, 2016 at 10:57 am

      Да, съгласна съм! Правилният термин е осцилира, защото не само вибрира, но има и въртеливи движения едновременно. Опитах се да обясня, съжалявам, че не е ясно. 🙁

    Leave a Reply