Books Fashion Happening Now

Минутка за четене: Бизнес на високи токчета

March 20, 2016

 

В никакъв случай не съм литературен критик. Нито имам амбициите да бъда такава, нито пък искам да превръщам блога в книжен. Но, тъй като в този блог пиша за неща, които ми харесват, които ме вълнуват и, които по някакъв начин оставят отпечатък в мен, трябва да ви споделя за тази книга.

Преди няколко седмици бях на представянето на книгата “Бизнес на високи токчета” на Тамара Мелън, или “In my shoes“, както е в оригинал.Стана ми много интересно всичко, която се изговори на събитието за книгата и си я купих, решена, че ще ми хареса. Все пак – жена в бизнеса, обувки, мода, лична история… няма как да не е интригуващо.

Е, още с първата глава бях тотално вглабена в книгата. До такава степен, че четох цял ден и не можах да заспя до 4 сутринта, докато не я прочетох цялата. Много рядко ми се случва, толкова да ме обсеби книга, че да не мога да я оставя, докато не я приключа. И накрая, като затворих последната страница, чуството, което беше в мен едно такова… позитивно и приповдигнато.

Не искам да разкривам за какво точно става дума, въпреки, че ако потърсите авторката в Google и прочетете статията в Wikipedia за нея, ще ви стане ясно, но книгата е толкова увлекателно написана и  те води през такива детайли и невероятни истории, че представя живота на Тамара Мелън, като героиня на Даниел Стийл, както тя самата се описва. 

С две думи, книгата предствя живота и от детинство, през образованието и работата й, връзките със семейството й и най-вече бизнес начинането и, което се превръща в една от най-известните модни марки в света. Аз лично много се впечатлих от историята на марката Jimmy Choo, защото не знаех нищо за нея – мислех, че просто Jimmy Choo създава едни красиви обувки, без да се замислям за маркетинг и бизнес страната на тази марка. В книгата много добре се описва как, защо и кой всъщност е създал марката.

Самата история ми се стори много girl power, много амбицираща и показваща, че всичко е възможно, а най-интересното е, че Тамара Мелън споделя своите грешки в бизнеса, като ги описва доста подробно, което може да бъде полезно и на други предприемачи. Ако харесвате non-fiction, биографии и лични истории, и сте girl power настроени, тази книга определено ще ви хареса, защото ще ви отведе в един друг свят.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply