Beauty Close Up

Close up: La Roche-Posay Serozinc

март 17, 2016

a serozinc 1

От много време гледам, слушам и чета за Serozinc на La Roche Posay. Много чуждестранни блогъри го хвалят, в Boots ревютата са петзвездни хвалби, а и из интернет е култов фаворит. И тъй като обичам да тествам такива хайпнати продукти, за да видя дали всъщност хайпът е верен, си го поръчах от Boots и моя много добра приятелка ми го донесе. Е, вече няколко седмици го ползвам, като го включих в нормалната си рутина за грижа за кожата, така че съм готова с мнение и ревю….

a serozinc 2

Serozinc е спрей на лице, предназначен за мазна, акнетична и проблемна кожа. Моята се вписва в тези думи, така че Hello there!

Опаковката е много стабилна и лесна за употреба – спрей флакон, който създава фина мъгла, която да напръскате по лицето си. Аз лично предпочитам този вариант пред лосион и памучно тампонче. Много е удобно, не цапа, не олива и се затваря стабилно с бяла капачка.

Основната действаща съставка в продукта е цинков сулфат, който, до колкото попрочетох, има антибактериални и изсушаващи свойства. Другата съставка в продукта е сол, която също изсушава кожата. Третата е вода. С две думи, само четейки съставките виждате защо би бил полезен за мазна кожа.

Serozinc е тонер, или по-скоро лосион за лице. Идеята е му е да се нанася на чиста кожа, преди серум или крем, като се остави да попие добре. Няма мирис и е хипоалергичен, като се има предвид, че има само три съставки, това е логично.

Обещанията на Serozinc са, че матира кожата и премахва нежеланото блестене. Което прави, наистина. Според мен, от както го ползвам кожата ми дори на моменти минава към суха и определено не лъщи така, както преди. Не съм сигурна дали е само от този продукт или от цялостната комбинация на продукти, които ползвам, но определено намирам промяна в омазняването на кожата.

Обещанията на интернетА и всички ревюта, които изчетох са, че продуктът изчиства всички несъвършенства, кара пъпките да завехнат, намаля порите, намалява зачервяване, може да бъде използван като праймър преди грим и какво ли още не. Очакванията ми бяха до небето, и то няма как да не са… но някак си не се оправдаха. Нямаше елфчета, които излизат и ти почистват лицето. Няма диамантени частици, които да премахнат магично всички петънца и несъвършенства по кожата. Вече го ползвам около 6 седмици и не намирам някаква особена разлика във вида на кожата ми от гледна точка на пъпки, белези, пори и тн, която да е благодарение на този продукт.

С две думи, леко ми е overhyped – много шум и обещания от доволни потребители, но при мен резултатите не са точно такива. За сметка на това описаните резултати на продукта спрямо омазняването са факт, но Serozinc не е нещо, което задължително трябва да притежавам и да ползвам, тип holy grail продукт. Работи, върши си работата, но не е нищо толкова астро-галактическо, колкото си представях.

Вие тествали ли сте Serozinc? Какви са вашите впечатления? Ще ми е много интересно да разбера!

(Visited 1 036 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply