Food

От Зелената Кухня: Зелено Смути

февруари 29, 2016

image1

 

Преди няколко седмици открих щастието домашното смути, във всякакви комбинации, но напоследък си намерих любима рецепта, която искам да ви споделя… Ще запона по-отдалеч…

От много време следя и искам Nutribulet, цялата идея за пулверизиране на храната и поемане на всички полезни съставки в течна форма, много ми харесва. Но, тъй като нямам Nutribulet, а и не съм сигурна дали ще прави нещо по-различно от моя блендер, реших да вкарам блендера в употреба и да тествам да видя дали няма да се получи. Е, получи се!

Първоначално запонах по-традиционно – банан+мляко+какао+чия беше най-честата комбинация, но експериментаторския ми дух заговори едва когато намерих кейл в Билла. за тези от вас, които не са запознати с този листен зеленчук – кейл е нещо между маруля и зеле, къдрави зелени листа, които са пълни с полезни неща – витамин А, витамин C, желязо, калий, калций, витамин В, магнезий, абе много неща и все полезни. В тази статия го наричат „one of the healthiest and most nutritious plant foods in existence“. Не напразно Beyonce беше облечена със суетшърт с надпис Kale в клипа на 7/11. Та… намерих си аз кейл в Билла и реших, че е време да бъда по-зелена.

Отново тествах различни комбинации – вкарах го в смутито ми с банан и чия, комбинирах с авокадо, киви и прясно мляко, но победителят за мен е много вкусен, макар и сложен:

3-4 листа кейл + една шепа спанак + едно киви + свеж джинджифил + бадемово мляко + мед (защото обичам сладичко) – авокадото тук е optional, но си върви.

Слагате в блендера и джуркате докато стане зелена течност. Съпружето каза, че му прилича на спаначена супа, но мен ме зарежда с енергия сутринта и ме държи сита до обяд.

Дано ви хареса моята комбинация! Ще се радвам да ми споделите какво слагате във вашата любима комбинация за сутрешно смути!

FullSizeRender FullSizeRender (2)FullSizeRender (1)

(Visited 638 times, 1 visits today)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Vesela март 2, 2016 at 3:15 pm

  Вдъхнових се и аз да започна с домашните смутита със спанак! 🙂

  • Reply petpanda март 2, 2016 at 4:46 pm

   Еее супер! Ако изобретиш някоя невероятна вкусна рецепта, моля сподели :)))

   • Reply Vesela март 2, 2016 at 5:02 pm

    С удоволствие! 🙂

  Leave a Reply