Beauty

Beauty Battle: Beauty Blender срещу RT Miracle Complexion Sponge

януари 23, 2016

DSC_0261

Аз съм доста новa, що се отнася до използването на гъби за нанасяне на грим. Използвала съм малките триъгълни гъбки за грим едно време, но те бяха доста неудобни за гримиране и изпиваха много продукт. Така че след дълъг период на гримиране главно с пръсти, и още по-дълъг период, в който открих четките на Real Techniques, достигнах нови висоти – такива, че похарчих маса пари за една гъбка, но пък преди тази инвестиция прецених, че трябва да тествам и по-евтината версия. Така вече имам достатъчно наблюдения и върху двете най-популярни гъбки за нанасяне на фон дьо тен, за да седна и да им направя комбинирано ревю с ръка на сърцето, в което споделям моите размисли и страсти. С две думи, добре дошли в първата Beauty Battle –  Beauty Blender vs. Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

Прилики:

И двете гъби са за нанасяне на течни и кремообразни фон дьо тени и коректори, и двете са кръглички, и двете трябва да се използват влажни. Когато се намокрят и двете стават почти двойно по-големи и значително по-мекички. Аз лично ги мокря, изстисквам с ръка и после попивам в хавлиена кърпа, за да останат само влажни.

DSC_0265

Цена:

Beauty Blender струва $20 или около 40лв. в Debenhams и MakeupButHow.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge. струва $6 или около 12 лв. в Debenhams и BeautyCelekt

Външност:

На външен вид всичко е доста очевидно, но все пак да си изясня-Beauty Blender е в ярък розов цвят, а Real Techniques Miracle Complexion Sponge. е оранжева на цвят и двете са с много сходна форма – яйцевидни, с малко остро връхче. Гъбата на RT е с плоско дъно, а Beauty Blender е яйцевидна, без ръбове.

Усещане:

Тук е мястото, където разликата между двете се забелязва. Когато са мокри двете гъбки имат съвсем различна текстура. Beauty Blender -a е по-еластична, въздушна и подскачаща, Real Techniques Miracle Complexion Sponge. е по-мека, по-плътна и малко по-памучна, като BB е малко по-пластмасова или нека да кажем, не на като натурално усещане, както в RT.

DSC_0262

Работа:

И двете гъби правят абсолютно едно и също – помагат ви да си нанесете основата и коректора по един въздушен и лек начин, но има някои разлики в това как го правят.

Beauty Blender гълта по-малко продукт по мое мнение, и нанася продуктите по-леко и въздушно.

Real Techniques Miracle Complexion Sponge. гълта малко повече продукт, но пък с нея може да се нанесе по-лесно и по-плътно продукта.

Когато ги намокряне, BB може да бъде изцеден до почти сухо състояние, а Real Techniques Miracle Complexion Sponge винаги има малко повече вода в себе си. Може би това е причината за разликата в приложението.

Плоското дъно на RT е много по-лесно за нанасяне на основа, върху бузите и челото, но пък по-леката текстурата на BB нанася по-добре продукт малките кътчета около носа и под очите.

Поддръжка:

Тук идва голямата разлика по мое мнение. Почиствам двете гъби, преди всеки път, когато ги използвам, просто защото ми е малко гадно да ги използвам като знам, че са били влажни, в тях е останал продукт, събрал се е прах и какво ли още не.

Гъбата на Real techniques се чисти като цяло по-трудно и се къса и пробива много лесно. Още с първото намокряне след като я изстисках имаше скъсани места в гъбата, все едно ноктите са ми я пробили. Освен това се лекьосва много лесно и след няколко миения си промени цвета. Beauty Blender се чисти много по-лесно и е по-издържлив – не съм видяла никъде да се е скъсал (да чукна на дърво) или да се е изхабил, цветът му е все още същия. Принципно Beauty Blender изглежда много по-издържлив, явно от разликата в текстурите на дунапренчетата от които са направени. Нещото, което ме притеснява много относно него е, че когато го мия, няколко десетки пъти вече, от него тече розова вода, това ме кара да мисля, че е оцветен с нещо доста силно, което не ми изглежда много натурално. До сега не съм чела или чула за подобен проблем, и може да е само моя, но все пак трябва да споделя.

DSC_0263

Победител:

И двете гъби са много добри. Real Techniques Miracle Complexion Sponge е по-евтина почти тройно, но тя е много по-крехка, Beauty Blender-a изглежда по-траен, но е доста повече парички. Така че, ако искате да сте на гребена на бюти хайпа, давайте пълен напред и си купете Beauty Blender, няма да съжалявате, защото той изцяло ще промени наина, по който се гримирате. Ако за вас бюджетът е важен и нямате да изкарате 30 лева за парче розов дунапрен, Real Techniques Miracle Complexion Sponge ще ви даде много сходни резултати, но за част от цената. За мен това е наистина едно равенство, не мога да кажа, че двете са dupes, тъй като има различия, но в края на деня и двете вършат една и съща работа еднакво добре.

Какво е вашето мнение? Пробвали ли сте една от двете гъбки? Ще се радвам да споделите!

(Visited 796 times, 1 visits today)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Kalina януари 23, 2016 at 6:24 pm

  Аз си купих на Real Technics гъбката от едно момиченце в olx.bg. Новичека е и беше на много сносна цена. Ще я пробвам тази седмица и ще докладвам колко е добра. Ревюто ти е суперско 🙂

  • Reply petpanda януари 24, 2016 at 9:29 pm

   В OLX винаги има добри сделки, супер идея!

 • Reply Ралица януари 23, 2016 at 6:33 pm

  Повярвай ми не си единствената която се сблъсква с цвета… При мен дори беше още по-фрапиращо: http://ladyrosered.blogspot.bg/2015/12/original-beauty-blender.html . Ако искаш пробвай да я оставиш към 12 часа в Джонсън и Джонсън бебешки шампоан, при мен това свали цялото оцветяване. Работата с гъбата не се промени, а и вече не тече цвят. Страхотно съпоставяне!

  • Reply petpanda януари 24, 2016 at 9:30 pm

   Благодаря ти за съвета! Ще тествам и ще видя какво ще се случи след накисване, и все пак се радвам, че не съм сама 🙂

 • Reply Месечни Любимци: Февруари 2016 | PetPanda Blog март 2, 2016 at 6:41 am

  […] има пост, в който обявявам, колко много тази малка розова […]

 • Leave a Reply