Beauty

Closeup: Tartelette Matte Eyeshadow Palette

януари 16, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Няма как да не направя специален пост за една от най-любимите ми палитри в момента! Поръчах си Tartelette Amazonian Clay Matte Palette на Tarte през лятото, тъй като ми се искаше да имам в арсенала си изцяло матова плаитра, а ревютата за тази бяха просто дабестични (идва от the best) и реших да инвестирам и да я пробвам.

Палитрата струва 45$/£35 и може да се намери в Sephora, Ulta, на сайта на Tarte или в QVC в Англия. За жалост я няма на българския пазар, както и самата марка Tarte, но пък в малкия свят, в който живеем винаги може да бъде доставена с превозвач или make up mule (както наричам приятелите ми, които се връщат от САЩ и ми носят поръчките).

Палитрата е квадратна, лилава със златни надписи отвън и златна отвътре. Много се радвам, че имената на всички сенки са написани на самата опаковка, а не на пластмасовото прозрачно листче, което ги покрива. Има голямо и много удобно огледало, на което в долната част има Tartelette лого. Затваря се много добре и е изключително стабилна, подходяща за път.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тази палитра тотално си заслужава хайпа и се превърна в моя любима и много често използвана за всекидневен грим, защото всички цветове в нея са прекрасни и лесно употребяеми. Няма нито един, който да не ми харесва или да е по-назад от другите. Светлите нюанси са перфекти сами по себе си, за лек дневен грим или пък за преливащи цветове, в по-сложни грим комбинации. Тъмните цветове са много пигментирани и много лесно може да се направи опушен грим в три различни нюанса – кафяв, лилав и черен.

Това, че е всички са матови ми допада много, първо, защото качествени матови сенки се срещат рядко и второ защото допълва по-евтини и широкосрещани палитри, които са пълни с шимъри, глитъри и блясък.

Палитрата е с 12 цвята, които са разделени на 3 реда по 4 сенки.

tarte

image Tarte

Първият ред е с по-топлата гама сенки и съдържа следните цветове: 

 • Free spirit

Светъл телесен цвят, с жълт подтон. Много приятен за матов хайлайт.

 • Force of nature

Нюд топъл бежов цвят, с лек червеникъв подтон.

 • Dreamer

Топъл кафяв цвят, с жълтеникав подтон.

 • Multi-tasker

Шоколадово-кафяв цвят, с червеникав подтон.

Втори ред са лилаво-розовата гама: 

 • Care giver

Нежно бебешко розово, в по-студената гама.

 • Natural Beauty

Бежово-сивкаво-розов нюанс. Този ми е любимият цвят, много е интересен, тъй като е перфектен за съвсем лек грим.

 • Best Friend

Лилаво-розов цвят, със студен подтон.

 • Bombshell

Дълбок тъмен лилав цвят.

На най-долния трети ред са по-студените нюанси: 

 • Supermom

Цвят слонова кост, много нежен и светъл, но по-студен от Free spirit.

 • Wanderer

Светло бежово, със студен подтон.

 • Power Player

Сиво-кафяво, много наситено.

 • Fashionista

Матово черно.

На суоча светлината ми беше странна и не са излезли идеално. Все още имам много, много да работя по снимане на суотчове, а и на кожата на ръката ми всички се превръщат в съвсем различен цвят от колкото на клепача.

tarte tartelette swatch

Цялостното ми мнение, че това е една много универсална, качествена и подходяща за различни хора палитра. До сега не съм срещала толкова меки, маслени и пигментирани матови сенки. Всички са много приятни на допир, нанасят се много лесно, не се прашат и траят много добре – по-дълго от сенките ми на Urban Decay напраимер, не се събират в сгънката на клепача и цветовете им са универсални.

Ако искате да се поглезите и да излезете от рамките на това, което се продава по дрогериите и магазините в България и да опитате нещо ново. Или ако сте фен на матовете сенки и по-студените нюанси, тази палитра е перфектен избор. С ръка на сърцето няма какво лошо да кажа за нея, макар и да мислех да включа нещо негативно в ревюто, за да не звуча толкова хвалебствено. Но няма. Много е хубава. Това е.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Visited 658 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply