Home

On The Fifth Day of Christmas: I ♥ Christmas Tag

декември 18, 2015

След като видях постовете на Мери и на Пири се вдъхнових и на петия ден на Коледния блог-маратон реших да направя таг с коледни въпроси. Това ми е един от най-любимите периоди в годината, защото всичко е толкова изпълнено със светлина, топлина и добрина. Хората са щастливи, всички са със семействата си, и всичко е празнично. Време за коледни филми, горещ шоколад, почивка и подаръци. Това ще е първата ни Коледа с момчето като семейство и много се вълнувам, защото искаме да започнем традиции, които да спазваме и занапред. Отплеснах се… и така отговорите ми на въпросите от I ♥ Christmas Tag са….

xmas 1Кой е любимият ти коледен цвят?

Много харесвам комбинация на бяло и сребърно, с малко червено за цвят. Не са най-типичните мега коледни цветове, но пък ме правят щастлива.

Кой е любимият ти коледен филм?

Е, Коледа не е Коледа без Home Alone 1 и 2 и Love Actually. Това са ми задължителните филми, които се гледат всяка Коледа.

Коя е любимата ти коледна песен?

Всеки ден имам различна коледна песен в главата, но покрай 12те дни на моята малка блогмас инициатива е The 12 Days of Christmas.

Най-очакваната коледна традиция?

Подаръците! Дори и не само да получавам… обичам и да давам подаръци, които правят хората щастливи. За мен Коледа е времето, в което наистина правиш хората около теб щастливи – с подаръци, с време прекарано заедно, с гледане на коледни филми и пиене на горещ шоколад, с приготвяне на вечерята за Бъдни Вечер и Коледния обяд.

Истинско или изкуствено е дървото ти?

От може би 20 години насам винаги сме били с изкуствено дърво. Миналата година опитахме с дръвче в саксия, но то умря и дори не дочака пролетта. Тази година сме решили да си вземем отрязано дърво, за да ни замирише на Коледа. И да, знам че то е мъртво и отсечено, но напоследък се замислих, че така или иначе тези мили дръвчета са дали живота си да бъдат част от Коледа и е по-добре да приютим едно, да го украсим и да му дадем последни мигове на красота и топлина, от колкото то да бъде изхвърлено, защото никой не го е искал.

Пижама или шикозна рокля за коледната вечер?

Нито едното – по скоро нещо топло, мекичко и пухено, коледен пуловер от H&M или прекрасните суетшърти от Oysho.

Кога отваряш подаръците си – на Бъдни вечер или на Коледната сутрин?

Като малки ги отваряхме винаги сутринта на Коледа, но напоследък ставам все по-нетърпелива и си разменяме подаръци на Бъдни Вечер.

xmas 2

Вярваш ли в Дядо Коледа?

Искам да вярвам в Дядо Коледа.

Какво е коледното ти желание?

Всички около мен да са здрави и щастливи.

Правила ли си някога джинджифилова къщичка?

Не, не мисля, че е моето нещо. Предпочитам коледни къпкейкчета или коледна торта – хем красиви, хем вкусни.

Каква е мечтаната ти коледна дестинация?

От няколко години ми се иска да отидем някъде много на север – Исландия, Скандинавия… нещо такова – снежно, студено и много близо до Дядо Коледа.

Кое обичаш повече – да даваш или да получаваш подаръци?

Много труден въпрос, мисля, че и двете обичам с еднаква сила.

Можеш ли да изброиш всички елени на Дядо Коледа?

Prancer, Dancer, Vixen, Rudolf… за останалите имам нужда от google.

Какво е любимото ти коледно ястие или лакомство?

Сърмичките на баба. Никога не мога да направя като нейните сърми, които са невероятни, а аз дори не обичам сърми през другото време на годината.

Професионалист ли си в опаковането на подаръци или се проваляш гръмко?

Мисля, че съм професионалист, но пък опаковките ми никога не са най-перфектните. (ще има пост с идеи опаковане на подаръци много скоро!)

И така остават още точно 7 дни до Коледа, а ние тази вечер ще украсяваме елхата, утре ще опаковаме подаръците, а коледния маратон продължава с много чудесни постове и идеи, които съм подготвила, така че stay tuned.

До утре!

*всички снимки са от Pinterest
(Visited 287 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply On the Ninth Day of Christmas: Идеи за опаковки на Коледни подаръци | PetPanda Blog декември 22, 2015 at 6:10 am

    […] но Коледа е време и за подаръци! Както писах вече в I ♥ Christmas Tagът от преди няколко дни,бичам да получавам подаръци, […]

  • Leave a Reply