Beauty

Съвети за красота…

ноември 1, 2015

DSC_0189-1024x681

Напоследък чета много инфо свързано с красота, режим, какво да правим, какво да не правим… съвети, tips and tricks, hacks и какво ли още не. И в последните няколко месеца съм си изградила нови навици и се опитвам да подобрявам себе си, да уча нови неща и да вкарвам нови стъпки в рутината си. Това са 10 неща, които смятам за много полезни и бих искала да споделя с вас като съвети. Надявам се все някой да намери нещо ново и полезно.

1. Пийте вода, най-малко 2 л. на ден. През лятото дори повече. Хидратацията е от жизненоважно значение не само за красотата, но и за вашето здраве.

2. Почиствайте основно четките си за грим. Толкова често, колкото можете. В четката остават частици мъртва кожа, продукти, прах и какво ли, което води да развитие на бактерии, задължително ги почиствайте редовно. Поне веднъж на 1-2 седмици.

3. Премахвайте си грима всяка вечер. Задължително правило. Без извинения. Малък cheat е използването на мокри кърпички, които винаги държа до леглото си, така че дори и да съм  мързелива, изтощена или на няколко чаши вино , мога да се избърша и почистя грима си.

4. Създайте си рутина за грижа за кожата, която работи за вас. Намерете продуктите, които правят кожата ви красива и останете с тях. Имам два вида рутина, с различни продукти- по-тежки и хидратиращи за нощна и по-леки и слънцезащитни за дневна. Но като цялот стъпките са – почистване, тонизиране, подхранване- серум, нощен или дневен крем, крем за очи и таргетиране на несъвършенства.

5. Използвайте маски за лице. Почистващите глинени маски са фантастични за поддържане на кожата ви без петна, а  овлажняващите маски дават малко повече „умф!“ на хидратацията.

6. Ексфолирайте. И двете – лицето и тялото си. Използвайте химически или физически ексфолианти 1-2 седмично. Намерете си хубав ексфолиант за лице и за тяло, или си направете такъв (ето идеи).  A ако сте като мен, намерете си четка за лице и за тяло.

7. Погрижете се за вашите ръце. Използвайте крем за ръце и масло за кожички, за красиви ръце и здрави нокти.

8. Научете се да държите под око срокът на годност на вашите продукти. Изхвърляйте продуктите (особено бяла козметика) с изтекъл срок на годност.

9. Намерете аромат, който е „ваш“ и гравитирайте около подобни аромати, за да създадете свой собствен ароматен подпис.

10. И не забравяйте, красота започва отвътре. Обърнете внимание на храната, която ядете и правете здравословен избор. Бъдете балансирани и се грижете за духа си, така както и за външността.

blog signature

(Visited 255 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Panda's Blog ноември 2, 2015 at 10:14 am

  Страхотна статия! Наистина. Подкрепям с 5 ръце ексфолиацията, прави чудеса!!! Относно глинените маски – можеш ли да препоръчаш някоя, която наистина работи в насоката с петната?
  Единствено имам едно леко несъгласие с оставането на продуктите, които работят за нас, защото рано или късно кожата ни се пресища и е неминуемо да сменим грижата- поне за известно време, за да стартираме отново процеса на работа в наша полза 🙂

  • Reply petpanda ноември 2, 2015 at 11:12 am

   Мерси много! Радвам се, че статтията ти е харесала 🙂
   Относно маските, тук са ми любимите, ако не си видяла поста – http://goo.gl/XKTk5X.
   За петна по лицето обяче, не съм сигурна и препоръчвам консултация с дерматолог или козметик.

   А за рутината – имам предвид, да не се сменят непрекъснато продуктите или да се ползват различни всяка седмица. А има някой, които колкото по-дълго се ползват, толкова по-добре действат.

  Leave a Reply