Happening Now Likey

Размисли за Женствеността

януари 17, 2015

Силви ме покани в щафетата за женствеността преди няколко дни, Поли ме покани миналия ден и така, приемам го като знак, че трябва и аз да седна малко и да се замсля за кифленски, принцески или женствени неща и мислейки да пиша. Ха да видим какво ще се получи накрая.

Този таг е провокиран от уъркшопа, който ще бъде проведен от Оана Стояновичи този месец. Повече инфо на сайта на събитието.

Кои са моите 3 неща, които ме карат да се чувствам женствена?

Започвайки да мисля, по този въпрос, изникват няколко понятия в главата ми… За мен „жеснственост“ е прекрасна и добре балансирана комбинация от емоционалност, красота, сила, финес, бърз ум и възможности за мултитаскинг. Не е лесно, но е много вълшебно да си жена. Ето и нещата, които ме карат да се чувствам женствена…

1. Суетата. Тотално женските, кифленски, принцески неща – да се гримирам и да се видя в огледалото и да пърхам с мигли, да усещам как косата ми се вее на вятъра с всяка крачка, да чувам как тракам с токове (макар и не много високи, защото не нося такива). Винаги съм си била принцеса и винаги съм обичала да се контя и кифлея, от малка си споням, че мама полудяваше защото аз искам да нося точно тази рокля или да се намажа с нейното червило. Така че, всичко, което е типично женско ми харесва и ме кара да се чувствам добре.

2. Любовта.Нещо, което ме кара да се чувствам женствена е любовта, погледът на момчето или двете думи „много си хубава“. Това да имаш човек до себе си, който те обича всякаква и по всякакъв начин, и ти казва, че си по-красива без грим. От както съм щастливо задомена се чувствам прекрасно, не че преди това не се чувствах добре в кожата си, но когато можеш да споделиш красотата на живота с някои, то животът става още по-красив.

3. Приятелките. И времето прекарано в сладки приказки, смислени и безмислени, с жените, които ми действат като огледало за какво съм аз, какво съм постигнала, какво искам и към какво се стремя. Женското приятелство е едно от най-силните чувства и съм безкрайно щастлива, че имам истински приятелки, които са с мен и ме обичат в добро и лошо, и в цветя и рози или дори, когато съм яхнала метлата. Добрите приятелки могат да те вдигнат, когато всичко е черно или да те свалят, когато имаш нужда от reality check. И макар да не е точно чувство на женственост, чувството да можеш да споделиш всичко с някоя жена, която ще те разбере и ще ти даде съвет, е безценно.

62310_519949182263_7414020_n

Кои са вашите три неща, които ви карат да се чувствате жена?

blog signature

(Visited 175 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Silvina Furnadzhieva януари 21, 2015 at 1:15 am

    Страхотно, Петя! Особено третата точка, колкото и мъжете да твърдят, че женско приятелство не съществувало. 🙂

  • Leave a Reply