Beauty

How to: Deep clean your brushes

декември 9, 2014

Това е една от най-неприятните задачи на всички бюти ентусиастки, но трябва да се прави редовно, защото мръсните четки означават нечистотии, микроби и прах, които без да искате разнасяте по лицето и клепачите си. Четките трябва да се почистват добре когато е нужно- някои хора ги мият след всяко позлване, някои веднъж на седмица, аз мия моите веднъж на две седмици, когато всички са тотално изцапани и имат нужда от грижа.

1

 Моята тайна за бързо и ефективно почистване на четките е комбинация от шампоан и зехтин. Обикновено използвам шампоан, с който се къпя или нежен бебешки шампоан. Пробвала съм и с антибактериално веро, но четките много се изсушават.

За най-перфектна комбинация ви трябват две части шампоан и една част зехтин. Зехтина помага за подхранване на четките, а и също така разтваря лесно грима в косъмчетата.

2

 Стъпките са леснички. Започваме като намокрим четката и я развъртим из чинийката със зехтина и шампоана, като вземем по малко и от двете. Внимавайте да не наморките четката над металната част! Също така винаги дръжте четката надолу, за да не навлезе вода във вътрешността на четката и да разтвори лепилото, с които косъмчетата се държат.

3

 За големите четки за лице просто намокрете ръката си и с въртеливи движения търкайте по дланта, докато пяната, която излиза е мръсна. Изплакнете си ръката и продължете с въртеливите движения. В зависимост колко е мръсна четката може да отнеме малко повече опити на миене и въртене.

4

След като сте доволни с резултата, и водата, която тече от четката е чиста, изплакнете добре и изстискайте всичката вода от четката.

5

За по-малките четки за очи, можете да използвате пръстите си за съпротивление и разпенване, тъй като те имат по-малко „коса“ и не се пенят толкова.

6

 Също така можете да съберете вода в дланта си и да изплакнете четката така. След като водата излиза от четката чиста, изцедете и сложете настрани.

7

Винаги слагайте четките да съхнат обърнати надолу. Аз лично навивам една голяма хавлия и слагам дръжките на четките на по-дебелото руло, а самите четки на тънкия край на хавлията. Сушете четките поне една вечер или докато са напълно сухи преди да ги обърнете.

8

И така имаме чистички четки!

Имате ли ваша рецепта за почистване на четки? Как се справяте с тази задача?

photo (2)

(Visited 59 times, 1 visits today)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Zoe декември 9, 2014 at 8:39 am

  This is a really good post, I did one similar a while ago and it’s amazing how many people don’t clean their brushes at all! 😧 Zoe xx zoebeautyblog.com

  • Reply petpanda декември 9, 2014 at 10:16 am

   Thank you Zoe!
   I am pretty lazy about cleaning my brushes as well, but it should be done often!
   Loved your post as well! 🙂
   xx pp

   • Reply Zoe декември 9, 2014 at 10:40 am

    I used to be too, but I’ve got into a bit of a routine with them now. 😄 thank you xx

 • Reply Nina Vasiljević декември 9, 2014 at 11:51 am

  Хммм,
  ще пробвам да добавя зехтин 🙂

 • Reply Philip декември 9, 2014 at 4:51 pm

  И аз ще опитам и после ще Ви споделя резултатите…

 • Reply Maria Ivanova декември 14, 2014 at 1:33 pm

  Аз ги почиствам с бебешки сапун,веднъж на 3-4 дни 🙂

 • Leave a Reply