Travel and Places

Вила Росиче, едно по-добро място

ноември 25, 2013

От много дълго време искам да пиша за Вила Росиче. Под дълго време визирам години, но поради една или друга причина пиша сега. А през всички тези години, безброй посещения за чай и торта, блогърско събитие и тест на всичките им торти, аз съм безкрайно влюбена в това място. Толкова, че всеки път някой като каже – хайде заведи ме на хубаво място или предложи къде да ходим, в моят отговор винаги присъства Вила Росиче.

Мястото е толкова тихо и спокойно, макар и в самия забързан център на София. Намира се на ул. Неофит Рилски, между ул. Цар Асен и ул. Княз Борис, но ако не знаете какво търсите и къде отивате ще го подмитенте и никога няма да усетите блаженството на кулинарните изкушения в малката сладкарница. Та, за да не се случи тази тъй неприятна драма, трябва да търсите табелката до голямата дървена врата. След като минете малко тунелче, все едно влизате в прекрасна книга и се озовавате в цветна градина с дъврени столове и маси от ковано желязо.

villa rosiche 1

villa rosiche 2

След първоначалното впечатление на изумление, как товя място може да съществува изобщо, и още повече как не сте били там до сега следва най-сладката част. Качвате се по стълбите и се озовавате пред витрина пълна със сладки изкушения, които изглеждат така все едно са направени от ръцете на магьосник. След дву-три-пет-умене ще се спрете на нещо, каквото и да е то няма да сгрешите. Направила съм проучване, вярвайте ми, няма нещо, което да не е мега-добро. Все пак си имам лични фаворити и аз, и ще ги споделя. От тортите най-много обичам Чийзкейк (печения вид), торта Шоколадова целувка и торта Шведска принцеса.

villa rosiche 7 villa rosiche 5 villa rosiche 4

Освен торти има и кроасани, страхотно кафе и невероятен чай. Кроасаните са ръчно направени, с масло и са може би най-добрите, които съм опитвала в България. Най-най-любим ми е с бадеми. Трябва да го опитате, той е просто като малко къстче рай, обвито в многолистно маслено тесто, поръсено с удоволствие за всички сетива.

villa rosiche 3

Допълнителен съвет, който днес тествах е, когато градината е пълна или навън е студено, качете се на втория етаж. Всяка от стаите е в различен стил, но цялото помещение е много романтично и все едно изкрарано от приказка. В студен и мрачен ден като днешния, чаша чай и топъл кроасан направи света много по-добър. Чаеният лист е много добър, така че за чаените ентусиасти със сигурност ще се намери нещо да задоволи и най-претенциозните.

 Опитайте го, няма да съжалявате.

<3

Снимки от Вила Росиче защото всеки път всичко се изяжда преди да успея да го наснимам 🙂

(Visited 844 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eli ноември 25, 2013 at 10:02 am

    Чудно 🙂 Похапвам си аз бисквитките с кафето, и си мечтая да съм там…

  • Leave a Reply