5 Things

5 неща, които да спрем през 2020

януари 3, 2020

2020 е нова година, ново десетилетие, но и продължение на това, което сме постигнали в предишните. Като първи пост за годината искам да споделя някои неща, които си мисля, че всички трябва да спрем да правим през новата година.

 1. Да спрем да поставяме другите пред себе си
Това, което вие искате е това, което трябва да правите, независимо какво казват другите. През 2020 трябва да се научим да поставяме себе си на първо място, за да можем да се фокусираме върху себе-развитието си и собственото си добруване. Ако това значи да ходите сама на зумба, защото никой друг не иска да идва с вас – е, защо не.

2. Да спрем да сме негативни към тялото си
Много е лесно да се „хейти“ – да се погледнеш в огледалото и да си кажеш колко много мразиш паласките си или как кожата ти е не е достатъчно стегната. Нека през 2020 да се научим да не сме негативни съм себе си. Първа стъпка, много простичка – не се самобичувайте. Приемете се. Постепенно ще се научите да се харесвате. Спрете да пренебрегвате тялото си – обръщайте му внимание, грижете се за него. Има толкова начини да се погрижите за себе си – спорт, добра храна, някоя козметична процедура, или дори един семпъл маникюр.

3. Да спрем да правим ненужни и безсмислени неща
Спрете да правите неща, просто защото сте свикнали. Спрете да правите неща, защото „така трябва“ или някой ви е казал така. Бъдете по-проникновени в действията си и правете това, което наистина ви прави щастливи. Ама наистина. Замислете се върху действията си и бъдете аналитични – дали имат смисъл. Има ли смисъл да пазаруваме, само за да се почувстваме по-добре на момента? Има ли смисъл да ядем захар и месо, като знаем, че ни вредят? Има ли смисъл да харчим по 5 лв. за кафе всяка сутрин, само защото сме свикнали?

4. Да спрем да не вярваме в себе си 
Самочувствието е нещо, което идва отвътре и не е лесно постижимо, особено когато е с покритие. Обикновено хората, които трябва да си вярват най-много са тези, които са най-колебливи и самокритични. За това нека през 2020 спрем да се само-критикуваме за глупости, спрем да си превъртаме в главата ситуации, анализирайки как са можели да бъдат по-добри, да спрем да се фокусираме върху негативното. Винаги може да сме по-добри, но за моментът тук и сега, трябва да вярваме в себе си на сто процента.

5. Да спрем да искаме да сме някой друг
Време е да спрем да искаме нечий друг живот, а да се фокусираме върху своя. Трудно е с всичкото скролване в instagram, където животът на другите е много по-перфектен от нашия, но защо не опитаме. Нека бъдем себе си, прегръщайки позитивите си, работейки върху негативите и най-вече, фокусирайки се върху това, което ни прави уникални, различни и изключителни.

През 2020 не трябва да правим повече, а напротив – трябва да спрем да правим неща, които не са в наш интерес. Нека да се фокусираме върху силните си страни и как да ги развиваме, а не да правим неща, които и теглят назад.

(Visited 465 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply 5 неща, които ни пожелавам за 2020 | Smiling януари 4, 2020 at 7:02 pm

    […] годишни равносметки и пожелания. Реших, насърчена от Петя, да събера какво си пожелавам колективно за всички ни, […]

  • Leave a Reply