5 Things

5 приложения за телефона ми, без които не мога

май 17, 2019

 


Cladwell

Като фен на минималистичния гардероб в капсулен стил, това приложение много помага да се организирам. В него си качвате или избирате от наличните в приложението, снимки на всички дрехи в гардероба ви. И под всичко имам предвид – блузи, ризи, дъники, поли, панталони, якета, рокли, обувки- всичко. В приложението има вече качени много най-различни снимки на дрехи и е лесно да си изберете подобни на това, което е в гардероба ви. Особено при мен, тъй като повечето ми дрехи са доста класически – дънки, ризи, тенсики, не ми се наложи да качвам свои снимки, а за почти всичко намерих някакъв сходен артикул. Всички дрехи се слагат в общ гардероб, като може да се прави и сезонен капсулен гардероб за всеки сезон.

Приложението ви предлага комбинация от всички артикули и позволява да си правите аутфит на деня, всеки ден. Можете да качите снимка със самия аутфит, или да видите други хора, които имат подобен стил. В края ви позволява да видите кои са ви най-носените дрехи за дадения сезон или гардероб. Чудесно е при пътуване, защото можете да си направите „гардероб“, който е само с нещата, които сте си взели и така лесно може да ви предлага аутфит на деня. Още едно симпатично нещо, което аз забелязах в апликацията е, че вижда времето и горе-долу се съобразява с градусите.


Life Cycle

Тази апликация не е за хората, които не обичат да бъдат следени или вярват, че щом е в телефона ви, някой някъде може конспиративно да го използва против вас. Напротив, аз съм човек, който обича да следи какво прави и къде ходи, за да мога да знам и да осъзнавам някакви модели на поведение. Life Cycle проследява къде сте, какво правите и ви дава обощена графика на всичките ви навици. Позволява да вкарате нови места и активности и ви дава отчет в края на деня, на седмицата, на месеца и на годината за какво си прекарвате времето. При мен е най-много сън, работа и вкъщи- доста скучен живот изглежда на графика, но на мен си ми харесва.


 

Sleep Cycle

Още едно приложение за следене на навици, този път най-любимият ми навик – сънят! Много обичам да спя и съм доста добра в това. Sleep Cycle проследява съня ви, като слуша какво се случва – записва хъркане, осъзнава дълбок сън, по-лек сън и кога сме будни, може да засесче кога е най-удобния момент да ви събуди или ви дава обощени данни колко спите и какъв процент от съня ви всъщност е дълбок.


Clue

Clue е на телефона ми от години, не знам дори вече колко. Тази апликация траква месечния ви цикъл (ако сте жена и имате месечен цилъл, ако нямате или не сте жена, няма нужда да четете тези редове.) Апликацията базира следващите цикли на предишните, в нея може да се записват всякакви интересни неща, които искате да следите. Изпраща ви (ако и позволите) нотификация кога ще започне следващия цикъл или кога влизате в овулация, което в избрани случаи може да е много продуктивно или да попречи на продуктивността. С две думи, това приложение е много по-умна версия на календарчетата, които живееха в портмонето ми години преди това.


Storytel

Това е едно от най-новите приложения на телефона ми. Открих подкастите, а от там и аудио книгите не много отдавна. Перфетното запълване на времето в сутришното и вечерното пътешествие работа-вкъщи-работа, фантастично забавление, когато ръцете са ми заети – когато готвя или чистия вкъщи, или просто докато съм навън и не искам да слушам какво се случва в невероятно цветния свят около мен. В Storytel има книги на български и на английски, може да си избирате тези, които са ви интересни и да си ги запазите за после, а най-хубавото е, че в самата апликация намирате предолжения за всякакви подходящи книги.

 

(Visited 1 203 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply