Fashion and Style

Лято 2018 и неговите модни тенденции… или поне някои от тях

юни 24, 2018

Въпреки дъждовното време и сравнително ниските температури тези дни, Юли месец идва с гръм и трясък (literally). Всяко лято ми е интересно какво се случва с модния свят, защото аз лично мога да живея в бански, дълга тениска или разкроена лека пола цяло лято докато сме на морето. Никога не съм разбирала жените, които отиват с аксесоари, грим или прическа на плажа и винаги съм била от хората, които са винаги в пясък, строят замъци или се цамбуркат във водата (макар и вече на 33). Разбирайте glam факторът на плажа ми липсва тотално. Ако трябва да съм напълно честна, то и през останалото време не съм много glamorous, но лятото на плажа тотално не съм. И в тази връзка се загледах из пинтерест, инстаграм и интернеДа на света, за някакви по-яки сезонни тенденции… бански, аксесоари, пареота и изобщо летни гламурни неща, които са тренди, интересни и ще направят лято 2018 визуално различно от лято 2017. 

Първото супер яко нещо, което всъщнот ми допада са целите бански. Не само защото ти прикриват коремчето и паласчиците, но и защото всъщност изглеждат много секси, а и вече има толкова много разновидности – с прозрачни панели, с точки, с раета, с презрамки, та даже вече и с паднал ръкав. Yaaas Queen! 

Другите интересни неща, които ще се случват това лято са аксесоарите. О да! Тъй като прекарах миналото лято с новите любови на моя живот – чифт черни Birkenstocks чехли (не ме съдете!), си мислех, че това лято пак ще е така, но!!! това лято на сцената излезнаха равните чехли, които бяха на мода преди 10-12 години (както казах, на 33 съм вече и добре си спомням какво се случваше в средата на 2000’s, защото да, тогава имах такъв чифт). За жалост много малко от достъпните марки имат такива в магазините си вече, но мисля, че до месец с новите колекции за лятото всички ще носим чехли. 

Най-безумната аксесоарна тенденция това лято са малките cat-eye очила с червени, черни или бели рамки. Учудващо, изглеждат доста добре на почти всички, но всеки път като пробвам чифт или видя някоя дама с такива на снимки, си мисля, как след 5 години ще се гледаме на снимките от лято 2018, на които изглеждаме като Нео от Матрицата и ще съжаляваме горчиво този фешън избор.

И сега малко за аксесоарите – това лято според мен всичко е толкова бохо. Обеците с пюскюли, помпони и всякакви цветни конци са супер ин. Чантите от слама никога не са били по-популярни в последните години, а пък ако и те имат пюскюли, знчи двойни тренд точки! А що се отнася до бижута – те трябва да са малки, нежни, но по много. 

Какви са вашите наблюдения за тенденциите на лято 2018? Какво пропускам и ще съжалявам горчиво ако не отбележа? 

 

(Visited 801 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply