Beauty

5 Любими Продукта за Проблемна Кожа

юни 3, 2018

Не знам защо и как, но в прехода между пролет и лято кожата ми полудява и се превръща в зла, обсебваща вещица, която все едно прави всичко на пук срещу мен. Не, че в останалите сезони кожата ми е като от реклама на крем за лице- имам си пори, излиза ми от време на време по някоя пъпка, но през Май и Юни, преди да съм се осолила добре в морето и да ме е напекло слънцето лицето ми има нужда от много помощ, за да не е трагедията пълна. И тъй като от месец някъде се боря с пъпки, гадна текстура, прекалено омазняване на места и прекалено изсушаване на други, насъбрах арсенал от продукти за проблемна кожа, които много харесвам и лично на мен ми помагат да не става положението още по-трагично. 

Origins Zero Oil 

Този гел за измиване е със Сао Палмето и мента, като централни съставки и те се усещат от аромата, до лекото разхлаждане на кожата докато се миете. Консистенцията му е на доста гъст и лепкав гел, със съвсем малко продукт можете да си измиете цялато лице, тъй като се пени доста добре. Измива много, много добре, до момента, в който кожата ви е толкова чиста, че когато отмиете пяната и с пръстите си усещате, как текстурата и е различна- по-гладка и по-нежна. Лошото е, че изсушава доста и след измиване наистина имам нужда от хидратация, така че го ползвам не всеки ден, а когато е наложително, обикновено вечер 2 или 3 пъти на седмица.

Benefit Boo Boo Zap!

Това мини нещо го купих на разпродажба и не очаквах да е някакво чудо. Основната съставка е салицилов спирт, който при мен винаги действа добре приложено локално. Много ми харесва стъклената опаковка, малкото дървено капаче, цялото преживяване е доста луксозно, но като цяло не бих го купила отново. Работи, защото е Salycylic Acid 0.5%, но като цяло бих казала, че е прекрасно опакован спирт, който изсушава всички пъпки с 4-5 нанасяния.

Lush Tea Tree Water

Този лосион на LUSH е толкова освежаващ и приятен, че мисля да се абонирам за него цяло лято. Остновната съставка- маслото от чаено дърво, има антибактериални, антисептични и антимикробни свойства и е много подходящо за мазна или склонна към омазняване кожа като моята. Ползвам го вечер след като си почистя лицето като тонер. Спрей бутилката е супер удобна, а самата формула е наистина е като вода – лека, разхлаждаща и лесно попиваща. 

Kiehl’s Cilantro and orange extract Pollutant defending Mask

Тази маска е може би едни от най-добре похарчените ми пари и не мога да спра да я хваля. Идеята и е, че предпазва кожата от замърсителите във въздуха, прави я по-сияйна и изчистена. Инструкциите на опаковката казват, че трябва да се нанаесе на дебел слой преди лягане, да се изчака 10 минути да попие, после да се забърше със салфетка излишака и така да се преспи, без да се отмива. Продуктът е доста лепкав и много трудно се избърсва, а и така отива доста продукт. Аз тъй като съм скръндза и не обичам да хабя излишно любими продукти го ползвам по малко по-различен начин – на чиста кожа вечер, нанасям тънък слой, малко по-плътен от крем за лице. Продуктът попива в кожата и няма нужда да се избърсва и така си лягам. Пак е леко лепкав, но не толкова зле. На сутринта кожата ми е чудна! А и ми спестява цялата вечерна рутина – само измивам и слагам маската на чиста и суха кожа. Най-любопитното е, че продуктът е сладък на вкус.

Kiehl’s Breakout control 

Този крем на Kiehl’s е много приятен – по инструкиции се бори с несъвършенствата, като трябва да се нанася на мястото, на което имам пъпка. Не е лош, но не е някакъв магичен продукт, който върши чудеса. Опаковката е 20 мл, което значи, че доста дълго време ще си го ползвам, но не съм сигурна дали бих си го купила отново. Все пак продължавам да търся чудото в бутилка, което на следващия ден кара всичко да изчезне. Това не е този продукт.

 

 

SHOP THIS POST

(Visited 387 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply