Beauty

За Червеното Червило

декември 19, 2017

red lips

Идват празници и винаги, когато искам да се чувствам добре, когато отивам някъде или просто искам да си направя деня специален има едно нещо, което е задължително – червено червило. Този аксесоар е абсолютно необходим и толкова силен, за това искам да споделя цял пост за него.

Когато бях по-малка единственото нещо което устните ми познаваха беше гланц за устни с телесен нюанс. Имах десетки различни, по розови, по кафяви, с повече брукат, по-прозрачни, но всички изглеждаха изключително неутрално и естествено. 

Смятах, че устните ми са прекалено безформени за да успея да ги накарам да изглеждат добре с ярко червило и макар и неколкократно да съм опитвала да използвам червилото на мама при специални семейни случаи, то винаги е бивало изтривано и заменено с перфектния прозрачен гланц за устни. Това се случваше до скоро, не притежавах нито едно червило. Не се заглеждах в червила. Те бяха цветни, старомодни и прекалено драматични. 

От няколко години насам тази ми нагласа спрямо червилата се промени. Малко по малко, постепенно, в козметичната ми чантичка започнаха да се появяват повече и повече червила… А някои от тях не само телесни. 

Какво се случи? Порастнах. Бавно и постепенно осъзнах сексапила и зрелостта на красивите червени устни. 

Течни червила

Течните червени червила са за по-напредналите, но пък веднъж да се научиш как се слагат, те са незаменими,  защото не мърдат с часове, не се разтичат и не се размазват. Обожавам течни червила, които са по-тъмни и по-вампи, с лилави подтонове, с кафеви подтонове и изобщо всякакви тъмни, дълбоки светове. Течните червила на Sephora са ми любими!

Матови червила

Матовите класически червила са абсолютен мой фаворит. Нанасят се лесно, траят сравнително добре, лесни са за поправка ако нещо се размаже и има безкрайно много вариации. Любими са ми тези на  Urban Decay и lip pencils на  NARS,  а от дрогерийните чудесни са на L’Oreal и  Rimmel.

 

Червила с блясък

Червеното червило с блясък е може би най-изкушаващото. Дали ще е глоси или сатенено,  в него има толкова много холивудски стил и чар. И като казвам с блясък, е говоря за брукат и бляскави частици, а за красив сатенен отблясък, който прави устните сочни и привличащи. Аз имам няколко такива на Artistry, NARS и Dior, но ги ползвам за по-тържествени случаи, защото за мен този тип червени червила са най-специални.

(Visited 389 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply