Beauty Travel and Places

2 Дни в Рая

април 14, 2017

Днес ще ви разкажа за два дни в рая, на място, което не съм си представяла, че може да съществува в български курорт. Но ще започна малко по-отдалеч… Миналата нова година я посрещнахме в Банско. Беше ми първи път там, наистина, не бях ходила до тогава. Имах много високи очаквания, но цялото прекрарване там беше доста разочароващо, до степен, че на първи януари се случи така, че след 3 часа чакане, в някакъв уж чуден ресторант, ми се наложи да вечерям с хляб, люти чушки и остатъците от пържени картофи на един приятел, защото моята поръчка така и не дойде. С две думи, тръгнахме си от Банско и се зарекох да не стъпвам пак там.

До тази пролет, когато ми се отдаде възможност да посетя Lucky Bansko. Ако трябва да съм честна, очакванията ми бяха между 0 и 1 по десетобалната система. Все пак, спомените от миналата година, някакъв уж як хотел, представях си доста сноби, обслужване като на български курорт и някакви батки и мацки из сауната. Ние с момчето не караме плъзгави зимни спортове, но за сметка на това обичаме спа хотели през зимата. Нашите приятели, с които бяхме на Lucky Bansko, пък и двамата карат- ски и сноуборд. И така в един слънчев петък следобед тръгнахме от София и стигнахме до Банско.

Започвам с пристигането – всички бяха изключително любезни, предложиха ни гардероб за ски/сноуборд обурудването, дадоха ни листче с часовете за автобусчето, което циркулира между хотела и пистите и ни обясниха кое къде и кога е.

Бяхме отседнали в апартамент делукс, който е с две стаи – кухня + всекидневна (с камина!!!) и спалня. Всичко беше чисто и прекрасно, дори имаше избор на възглавница в стаята – пухена или ортопедична, но нещото, което най ме впечатли беше гледката към Пирин и козметиката в банята – миитата на L’Occitane. С момчето си говорихме, как бихме отишли да живеем в този апартамент за по-дълго време от просто два дни, защото в него имаше всичко необходимо от чаши и чинии, до бюро за работа, телевизор и, споменах ли камината?

bansko 5 bansko 10

Но СПА-то всъщност ни хареса най-много и развали всички планове за разходки в планината. Всъщост оставихме приятелите да карат по пистите, а ние с момчето общо взето два дни бяхме по халат и се разхождахме между стаята и СПА зоната. Били сме в доста спа-хотели, но Lucky Bansko бие абсолютно всичко до сега.

bansko 9 IMG_4870

В цялата зона има 28 различни „забавления“ – класическа сауна, билкова сауна, инфрачервена сауна, парна баня, джакузи, леден басейн, шок душ, контрастен душ, стая за релакс с хималайска сол и лека музика, ледена стая, голям басейн и малък топъл басейн със сол от мъртво море…. май пропускам някои, но схаващате идеята, има какво да се прави за два дни.   bansko 2 bansko o8 bansko bansko 3

И тъй като  наистина прекарахме много време в басейна и стаята за релакс мисля да ви споделя повече за тях, защото са доста впечатляващи. Басейнът е без наличие на хлор, а водата бива пречистена чрез специална йонизация, ултравиолетова светлина и електролиза с морска сол. Солен е и има хидроджет на няколко места, както и джакузи в единия ъгъл. Солната стая за релакс е облицована с хималайска сол, която се нагрява и отделя  микрочастици, а релаксиращият музикален фон и успокояващото въздействие на цветовете наистина успокояващи и пречистващи.

След два дни в басейна, джакузито, сауната и парната баня бяхме тотално реновирани. Мисля, е за това СПА означава sanus per aqua – здраве чрез вода. Определено нямам забележка – всичко беше чисто, ново и нямаше много хора, а хората всъщност бяха симпатични, далеч от надутите типове, които си представях.

А две думи, ако искате да се поглезите, ако обичате да ви е хубаво и искате да отидете, ей така, някъде за уиекнда ходете в Lucky Bansko, няма да съжалявате нито за миг.

 

 

(Visited 667 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marieta Kostadinova април 18, 2017 at 6:50 am

  Препоръчвам горещо лятната им програма Lucky Fit. Нашите ходят вече сигурно пета година ;дд Аз съм ги придружавала два пъти. Програмата включва всеки ден изкачване на върхове и като цяло цял ден физически занимания.
  Хотелът е на ниво и за всичките години, в които сме го посещавали наблюдаваме развитие все към положителна насока, тоест вдигнаха си нивото 🙂 Много любимо място ни е!

  • Reply petpanda април 18, 2017 at 7:00 am

   Това звучи супер яко! Определено ще отидем отново, на мен много ми хареса!

  Leave a Reply