Beauty

Detox

юли 24, 2016

Днес ще ви споделя мнението си за тип продукт, за който никога не съм писала, а именно хранителни добваки. Аз съм фен на приемането на витамини и хранителни добавки, защото вярвам, чe няма как с храната, която ядем да поемаме абсолютно всичко необходимо, независимо колко здравословно се храним. А през последния месец реших, че ще добавя още нещо към шепата витаминки, което да ми помигне да се детоксифицирам и да си прочистя системата. Всяко лято се опитвам да правя нещо като детокс, но до сега винаги е било само с чайове и плодове, никога не съм пила хранителна добавка. Е, за всичко има първи път, за това реших да тествам Detox* на Vital Concept, когато ми се отдаде възможност.  

Много дълго време се чудех да или не, но след като прочетох на сайта всичко, което има в тази добавка, реших, че няма нищо лошо да я тествам. Първо ме спечели, че всички продукти на Vital Concept са без ГМО, глутен и лактоза, произведени са в Германия, опаковките им са супер изчистени и красиви (знам, знам, но има значение) и в крайна сметка не са някаква ужасна химия. Исках нещо за прочистване на системата, тъй като в последните няколко месеца бях болна няколко пъти, откриха ми проблем с щитовидната жлеза и като цяло се чуствам изморена и затлачена от стрес, работа и живота като цяло. Ето какво прочетох за Detox:

 

Капсулите DETOX съдържат някои от най-мощните прочистващи и антиоксидиращи съставки – пълни са с минерали, витамини, ценни аминокиселини и различни ензими. Хранителните влакна в капсулите DETOX помагат при храносмилането, спомагат регулацията на кръвната захар и подпомагат намаляването нивата на лошия холестерол. Те не само детоксикират черния дроб, но имат и противоанемично действие и имат енергизиращ ефект върху целия организъм. DETOX предразполага естественото премахване на токсините, като същевременно е и добър помощник в усилията за намаляване на теглото.

Това са всички, съставки, които се съдържат в капсулите (информацията е от сайта на Vital Concept):

Състав: L-карнитин тартрат, Състав на капсулата: хидроксипропилметилцелулоза (растителeн), екстракт от зелен чай (50% полифеноли), индийски живовляк смлян, екстракт от горчив портокал(60% биофлавоноиди), йерусалимски артишок – грудка,  аскорбинова киселина, бентонит, холин битартарат, листа люцерна на прах, екстракт листа от коприва (2% силициев диоксид), хлорела на прах, корен от глухарче на прах, екстракт моринга олифера 10: 1, спирулина на прах, екстракт от гроздови семки (95% OPC), сок  пшеничени стръкове на прах, железен (II) цитрат, афа водорасли мляни, алфа-липоева киселина, цинков карбонат, натриевселенит, цианокобаламин на манитол, фолиева киселина.

А това са съставките, които са по-интересни и детайлно описани…
21

И така, след всичката тази информация реших, че ще ги пия по два пъти на ден и да видим какво ще стане. Резултатите са следните, след около 2-3 седмици всекидневна употреба на капсулите…

 • Спя по-добре и успявам да стана сутрин преди часовника, знам, че това не е описано никъде като ефект, но го забелязах на втората седмица. Дори имам енергия да правя 30 минути сутришна йога!
 • Спестявам си време сутрин от правене на детокс чайове и чакане да изстинат в жегата.
 • Всички процеси в тялото ми си вървят супер регулярно и лесно (if you know what I mean).
 • Знам, че сигурно не е само от витамините, а и от правилно хранене и йога и тн,, но съм свалила 2 кг от както ги пия.
 • Като цяло се чуствам по-тонизирана и енергична, свежа и пречистена, не знам как да го опиша по-доре, но се усеща разлика в тялото ми.

Не съм си пускала изследване за кръвна захар и холестрол преди и след, но ще ми е много интересно дали има някаква разлика преди и след.

За да завърша тази подробна статия, ще кажа, е съм довлна от витамините на Vital Concept и след като изчетох един куп други статии ми се иска да тествам и някои от витамините за красота, като WoW или Silk. Определено бих продължила да пия и Detox защото ме кара да се чуствам добре, без да да правя някакви съществени промени в ежедневието си.

Вие пиете ли хранителни добваки? Какво ви е мнението за такъв тип детоксификация и подпомагане на организма?

 

*Продуктът ми е даден за проба от ПР, но мнението е изцяло мое.

(Visited 274 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Preslava Tsacheva юли 27, 2016 at 11:54 am

  Сега се чудя, честно казано, дали и този да не го изпробвам :))

  http://www.gamesoffashion.blogspot.com

 • Leave a Reply