Beauty

First Impressions: ColourPop Eyeshadows

юли 15, 2016

colourpop shadows

 

Обожавам да тествам нови марки, нови продукти и нови неща. А, когато целият свят говори за нещо, желанието да го пробвам и да се убедя от първа ръка дали до толкова си заслужава шума, бушува в мен и не спира докато не се докосна до тъй жадувания продукт. Да, малко е странно да се вълнуваш от най-новите сенки за очи или най-новия цвят червило, но нали за това съм блогър – за да ми е простено. Много се вълнувам, така че давам направо… Преди няколко седмици направих поръчка от ColourPop Cosmetics, не знам до колко има нужда да ги представям, тъй като целият свят жужи около тях, но ако сте били в много дълга ваканция без интернет или сте спали сън тип „Спящата красавиця“ – ColourPop са американска марка гримове, които доста уникални като текстура и продукти. Започнаха преди година-две с lippie stix червила и сенки за очи, които са със доста интересна текстура и силна пигментация. От тази година имат хайлайтъри, ружове, течни червила, очни линии и какво ли още не. Говори се, че произвеждат и продуктите от линията на Kylie Jenner, но за сега това е градска легенда. До преди 2-3 дни не доставяха извън Америка, но от средата на Юли, вече свободно може да се пазарува от сайта им, като всичко е много достъпно – 5-6-7 долара за всеки един продукт, а доставката до България е 25 долара.

colourpop shadows

И тъй като се отплеснах в информативно наводнение, минавам направо на това, което е фокус на този пост, а именно сенките за очи на ColourPop. Исках да ги тествам от толкова много време и сега като се докопах до тях, наистина разбирам за какво е целият този шум. Марката има безкраен избор на цветове, но аз си подбрах сравнително „мои“ цветове, които са от колаборацията с една от любимите ми влогърки – KathleenLights, както и един цвят от колаборация Kae Pop с Karrueche Tran.

Започвам с опаковката – всички сенки са в малки бели кутийки, с прозрачно капаче, което се завинтва. Не са мега-луксозни, и са доста обемни, но пък са супер сигурни, тъй като мисля, че шансът сянката да се счупи в тази кутийка е минимален.

След като се развие капачето сенките са в кутийката, като са пресовани с десен на кръгчета. Ароматът на сенките е съвсем незабележим, но леко химичен. Всяка сянка има 2.1 грама продукт. Името на цвета и всички подробности са написани на долната част на опаковката. На капачето пише само Colourpop с дуохромен ефект. colorpop shadows

Магията всъщност идва, когато ги докоснете! Текстурата на сенките е изключително различна от всички останали сенки, които съм тествала. Някаква смесица между прахообразни-мусовидни и гелообразни сенки е. Мека, някак си гъбовидна, а ако се натисне повечко пръстът ти потъва и оставя отпечатък.

От Colourpop препоръчват сенките да се нанасят с пръст или плоска четка с изкуствен косъм. Аз бих казала, че с пръст е най-лесно и се получава най-пигментирано. С пухкава изкуствена четка може да се блендира само накрая, но е тотален провал ако решите да нанасяте тези сенки с такава.

И сага малко за цветовете, които си подбрах. Не съм особено оригинална, тъй като като цяло обичам топли нюанси, а колаборацията на KathleenLights ми е на сърце от както излезе преди година. Исках да притежавам KathleenLights, което е описано като „Bright Golden Copper in a Pearlized Finish“ на сайта. На моята кожа изглежда огнено медно, с оранжеви нюанси – много по-наситено и пигментирано, от колкото очаквах. Ако мога да го опиша с две думи – огнен залез.  Cornelious е другата сянка, която ми хареса от първата колаборация на Kathleen, описана като Mid-tone warm caramel in a Matte Finish, може би това е най-разочароващият цвят. Очаквах да е по-пигментиран и нежен, а при докосване е доста прашлив и непигментиран. Може би защото е мат, може би защото е доста близък като нюанс с тена на кожата ми в момента,  а може и да му има нещо, тъй като мирише по-странно от другите три. ОК цвят е, но не е нищо невероятно.  Weenie ми е най-любимия цвят, той е от втората колаборация на KathleenLights и е описан като A pinky rose gold in a Pearlized finish, на моята кожа стои като розово злато, разкошно, богато и много красиво. Страхотен нюанс, който според мен може да се използва и лекичко за хайлайтър. Последният цвят, който си избрах е Sunset Blvd, от колаборацията Kae Pop. Тотално го избрах просто като цвят, а то се оказа, че е на друга YouTube звезда. Описват го като Warm golden bronze in a Pearlized Finish, но на моята кожа е по-скоро розово към бяло злато от колкото бронз, много е приятен за ежедневна употреба, тъй като не е толкова набиващ се на очи и блестящ като KathleenLights и Weenie, но пък има много семпъл чар в този цвят.

Пигментацията на всички перлени цветове е безумна! Не съм виждала такива сенки, дори и в по-луксозните ми палитри.

Друго, което ми направи впечатление е трайността. След като ги тествах на ръката си, не ги избърсах веднага – гледах, снимах, ходих на различна светлина, абе минаха 4-5 минути и след като се накумих и реших да ги изтрия… нямаше шанс. Нито с ръка, нито със суха салфетка- цветовете си седяха там и не мърдаха. Пробвах и със сапун, ей така да видя – и пак си седяха върху кожата ми. Махнаха се с мицеларна вода или с мокра кърпичка и доста търкане. Още не съм ги подложила на тест да видя как ще се държат цял ден на жега, но мисля, че ще са шампиони!COLOUR POP SWATCH

Това са мислите и първите ми впечатления от сенките на Colourpop. Имам още няколко продукта, така че очаквайте да видите марката в постове и ревюта много скоро – ще си говорим за червила и хайлайтъри. Какво мислите вие? Тествали ли сте ColourPop? Имате ли някакви впечатления?

(Visited 402 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Жени Шаварска ноември 20, 2016 at 7:06 pm

    Здравей, може ли да попитам само таксуваха ли ти ДДС за поръчката?

    • Reply petpanda ноември 23, 2016 at 11:18 am

      На мен ми ги донесоха приятели, не съм ги поръчвала до БГ.

    Leave a Reply