Beauty

Close up: St. Tropez Gradual Tan in Shower

май 14, 2016

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Днес ще съм леко негативна, така че пригответе се психически.

О, колко много съм слушала за St. Tropez, от всички блогъри, които следя. Всички казват, че продуктите за тен на марката са едни от най-добрите! А като не-любител на self-tanning, поради цялата хамалогия и риска да се превърна в оранжево чудовище, винаги съм избягвала такъв тип продукти, но brainwashed от всичкия шум около този продукт и желанието ми да не съм млечно бяла, а и промото по Коледа, реших че ще му дам шанс.

За какво говоря – новият лосион за тен за под душа на St. Tropez – Gradual Tan in Shower. Та този хубавец е най-новата стъпка в красивата, блестяща, бронзова кожа.

Какво обещава – нанасяте го, след като сте се изкъпали, изчаквате три (да, 3) минути и изплаквате, след това попивате кожата и си продължавате деня (или си лягате, в зависимост кога вземате душ). След като сте се изплакнали този лосион продължава да действа и обещава до една седмица да изглеждате като Джей Ло.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Опаковката е много удобна, гумена тубичка с дозаторче-дупка и покривало на капачката. Отваря се лесно, не се плъзга, когато е мокра и има много интересен и красив дизайн на капки, така че изглежда мокра непрекъснато.

Текстурата на самия продукт е гелообразна и плъзгава. Доста е гъст, но се разнася лесно по тялото. Би трябвало да се пени, но при мен не се случва много, много лесно разпенването. Мирише доста приятно, за разлика от повечето продукти за тен, което пък е доста приятна изненада. St. Tropez имат патент за този продукт, което също е много позитивно и иновативно.

Като цена e около 14-15 евро или 29 лв от Enzo. Аз моят го поръчах от Cult Beauty, като беше на мега разпродажбата след Нова Година, но вече го няма там.
sttropez1

Инструкциите за нанасяне са много лесни на пръв поглед – слагате малко в ръцете си, разпенвате, нанасяте на читса кожа, изчаквате и измивате. Но… сега вече ще ви залея с повече от обикновения позитивизъм в блога. При мен някак си не се разпенва продуктът, и се нанася като крем/лосион за тяло, който обаче е много хлъзгав и не попиващ. И така, покрита с хлъзгаво нещо по цялото тяло, трябва да седиш 3 минути. Повярвайте ми, гола под душа, със спряна вода, седейки и опитвайки се да не докосна нищо, 3 минути са доста дълго време. Опитвах няколко неща – да си пусна яка музика и да си седя там в продължение на една песен – доскучава. Опитвах да си сложа маска на косата по време на 3те минути, но пък маската трябва да седи повече време, а след като измиете лосиона не трябва да минавате отново с душгел или сапун, което значи, че дори и да изчакам маската, после отмивайки нея, става лошо. Пробвах да си мия зъбите, но 3 минути миене на зъби на спряна вода също минава много бавно. Абе не е от най-комфортните процеси на света.

Но, ако си заслужаваше чакането и мръзненето в банята на спряна вода, и след процедурата наистина изглеждах като бронзова богиня… супер, щях да се прежаля, но уви аз на моята кожа не виждам някакви спектакуларни резултати. Дори кожичките по ръцете ми не са бронзови (което се беше случило веднъж при друг злополучен опит за тен без слънце). Аз лично не виждам някаква невеорятна разлика в цвета на кожата ми за няколкото пъти в които съм го порбвала, така че или аз бъркам някъде или самият продукт не е за мен. Не искам да съм супер party-pooper, но не виждам защо е целият buzz около този продукт. Наистина.

Ще се радвам ако сте го ползвали и имате различно впечатление да споделите. Аз ли греша някъде? Какво не правя правилно?

(Visited 445 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Hunting for beauty май 16, 2016 at 11:15 am

  Привет!
  Не съм пробвала точно този продукт, но мусът на St. Tropez е най-удобното и естествено изглеждащо средство, което съм използвала! Препоръчвам го! <3
  Поздрави! 🙂

  • Reply petpanda май 17, 2016 at 3:20 pm

   Благодаря! Ще го имам предвид ако се реша на безслънчево тениране отново 🙂

  Leave a Reply