DIY Home

On the Ninth Day of Christmas: Идеи за опаковки на Коледни подаръци

декември 22, 2015

 

gift head

Коледа е време за приятни моменти с близките хора, за топлината на домашния уют и за вкусни, вкусни маднжи, но Коледа е време и за подаръци! Както писах вече в I ♥ Christmas Tagът от преди няколко дни,бичам да получавам подаръци, почти толкова колкото обичам и да подарявам. А тази година реших да прекарам време освен да ги избирам, и да ги опаковам. Развихрих се и от просто хартия и канапена панделка, нещата ескалираха бързо, извадих разни подправки от кухненските рафтове и се получи това… Надявам се този пост да ви е полезен, да ви вдъхне малко вдъхновение и да ви изкара от рамките на червено-зелено-златните хартии на дядо-коледовции снежни човеци. Явно тази година покрай сватбата съм на канапено-картонена вълна и подаръците се получиха доста винтидж.

gifts 1

Какво ви е нужно:

Опаковачна хартия (аз използвах тази от IKEA)

Картон за етикетчета за имената (аз използвах вътрешността на роклите хартия)

Ножица за рязане

Ножица за декорация

Панделка от зебло (тази я купих от една много малка кинкалерия зад халите)

Канап

Пръчици канела

Листа дафинов лист

Червени плодчета

Звездички анасон

Борови клонки

Пистолет с горещ силикон

gifts6

Какво правите:

Първо- отваряте чакрите си и отприщвате въображението.

После – опаковате подаръците с хартията. Най-лесно е ако те са в твърди квадратни кутии. В нашия случай имахме доста такива подаръци, но даже и по-нестандартните също могат лесно да се опаковат в хартия, с повече тиксо и още един чифт ръце (момчето помагаше много). Няма да давам точни инструкции от типа свиваш тук, залепяш там, тъй като самото опаковане е доста елементарно.

След като всичко е опаковано, започвате украсата.
Предварително можете да си подготвите етикетчетата, като изрежете квадратчета с ножица за декорация, пробиете дупка в едната им страна и прокарате канапче през дук пата. Завържете един път самото квадратче, с а с двата края може да гозавържете някъде по подаръка, за да знаете на кой да го подарите. Аз лично на списвам всеки подарък веднага, щом го опаковам, за да не стане някой гаф.

gifts5Вариант 1

Панделка от зебло, на кръст или само от едната страна. Като в панделката може да залепите дафинови листа или клонче от елха, а на тях с горещ силикон може да залепите червените плодчета.

gifts 6

Вариант 2

Завързвате с канап подаръка и там където канапът се кръстосва слагате подложка от панделка зебло. Отгоре правите снопче от две или три пръчици канела, като ги завързвате с канап и залепяте на зеблото. Може да доукрасите с клончета борче пъхнати в канелата.

gifts 4

Вариант 3

Комбинация от клонче борче и звездички анасон, завързани с панделка канап. Анасонът се залепя лесно със силикона върху клончетата. Внимавайте, тъй като когато работите с горещ пистолет и борче с иглички, наранявания дебнат от всякъде!

gifts 2

Дано постът ви е бил полезен! Това са истинските подаръци за няколко наши близки, така че няма да е изненада за тях, но пък се получиха доста сполучливи и ми се прииска да споделя какво сътворих. Ще се радвам да ми споделите ваши идеи за опаковане на подаръци!

(Visited 1 570 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply