Food

On the Sixth Day of Christmas: Рецепта за горещ шоколад

декември 19, 2015

 

IMG_6410

 

Днес искам да ви споделя напитка, която открих миналата седмица и снимах набързо за блога, защото определено трябва да се сподели. От доста време комбинация мляко с какао, с малко Baileys ни е любима с момчето. Това е предпочитаната напитка през зимата като сме навън, защото той не пие кафе, а аз се опитвам да минимизирам кафето.

И така в търсене на нова Коледна комбинация или просто на вкусна топла напитка (която да не е чай), претърсих pinterest, прегледах един куп рецепти и открих микс – nutella, Baileys и мляко.

Става невероятно! И не мога да повярвам, че не се бях сещала за това преди…

hot chocolate 2

Какво ви е нужно:

1 чаша мляко

1 чаена лъжица Nutella

4 чаени лъжички Baileys (или ако искате по-силничко, може повече)

 

Какво правите:

Опция едно – топлите млякото на котлона, слагате лъжичката Nutella докато се разтопи. Наливате в чаша и тогава добавяте Baileys-а.

Опция две- топлите млякото в микровълновата за по-бързо, когато е достатъчно горещо слагате лъжичката нутела и разбъркавате добре. След като се е разтопила, слагате  Baileys-а.

Може да се гарнира със сметана, но тъй като е достатъчно калорчна бомба, аз пропускам тази стъпка.

Комбинацията е прекрасна, защото лешниковия аромат на Nutella се комбинира чудесно с крем-вкуса на Baileys, а на всичко отгоре е и шоколадово! С оглед на калоричната стойност не препоръчвам да се пие всеки ден, а от време на време – когато имате лош ден или просто искате да се поглезите, защото тази вкусна напитка наистина вдига настроението 🙂

Да ви е сладко!

 

hot chocolate 1

(Visited 284 times, 1 visits today)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply ralitza декември 19, 2015 at 10:21 am

    Суперско звучи! Мерси!

  • Leave a Reply