Wedding

Булка: Роклята

ноември 3, 2015

Първи сватбен пост, който ще е фокусиран върху едно от най-важните неща за една булка – роклята. Искам да ви споделя моя опит, с надеждата да помогна на бъдещи младоженки с линкове, съвети и опции.

Когато преди две години и половина се сгодихме с момчето, започнах да пинвам в Pinterest всичко сватбено – тематика, цветове, идеи, рокли, рокли и още рокли.

Може би роклята беше едно от най-големите решения, които трябваше да взема относно сватбата и в главата ми бушуваха хиляди въпроси – искам ли да е дълга, искам ли да е голяма рокля-торта, ако е голяма рокля-торта дали ще мога да й махна воалите и да стане по-семпла после, искам ли да е с голи ръце или с ръкави, искам ли да е бяла или някакъв друг нюанс. Със сигурност знаех какво не искам обаче – не исках да ме изрине и не исках да има обръчи. А да, и бюджета ми не беше петцифрен, а макс 600-700лв, защото все пак това е рокля, която се носи за около 10 часа и това и е. И така започна мега обикаляне, гледане търсене.

Стандартните опции…

Първата ми идея беше да отида в булчински магазин – има такива из София няколко, в Младост, на канала или в Асеновград. И се замислих – аз не съм стандартна, нито като размер, нито като вкус, а и бях слушала много horror stories за тези магазини, плюс преди година би обикалях с приятелката ми, на която бях кума. Така че тази опция си я задрасках без дори да съм пробвала.

Сватбени дизайнери…

Обиколих два магазина на известни сватбени български дизайнери – еми цените бяха мега (над 1200 лв за нещо подобно на това, което исках), а и едната леля продавачка ми каза в прав текст, след като ме огледа презрително отгоре до долу, че „като за вас“ (любима фраза от детството ми) „само по поръчка ще може така или иначе“. Еми, да „като за нас“ реши да търси и други варианти, защото не ми се изживяваше кошмара да ме гледат отгоре до долу презрително, за това че не съм размер XS-S БГ-стандарт. Съдба.

Асеновград…

Да си кажа честно, дори не стигнах до Асеновград. Причините са няколко – отказвам обръч, отказвам дантела, която дере и изрива, и предпочитам роклята да е нещо много специално, а не да е просто рокля от каталог. Много ми се искаше да отидем и да пробвам хиляди рокли с мама и майката на младоженеца, ей така за забава, но така и не успяхме да се организираме и да го направим, но не съжалявам.

Онлайн красоти…

Гледах много рокли онлайн, тъй като явно Софийските бутици и сватбено ориентирани места за рокли нямаше да станат. То не беше asos.com, то не бяха други магазини онлайн с линкове от красиви бели произведения на изкуството от pinterest. Но всеки път, когато бях на път да закупя нещо (два пъти се случи) се замислях ами ако не изглежда така както на картинката, ако не ми седи, не ми стане, не ми хареса, какво правим… опция продаваме в OLX мина няколко пъти през главата ми, но реших да не рискувам с това да дам няколко стотин долара за рокля, която не съм докосвала. Един, единствен път натиснах order, за една рокля от Asos, а то се оказа, че количеството и е изчерпано и ми се извиняваха, че не могат да ми я доставят. И така онлайн красотите си останаха само за разглеждане и вдъхновение.

Сайтове, които ми помогнаха за вдъхновение най-вече, са:

Custom-made… 

Накрая се реших, че искам роклята да е направена от някой, на който вярвам и, на който се възхищавам… и така Николай Божилов стана човекът, на който реших да поверя тази нелека задача. Тъй като се познаваме покрай блога не ми беше никак трудно. Споделих му моята визия, той се вдъхнови, направи няколко различни варианта, които аз разгледах и избрах роклята! В крайна сметка реших, че мога да оставя изработката на човек, който наистина ще се погрижи за детайлите и това, роклята ми да е специална, но в същото време удобна, лека и лесна за носене. И така стана, след няколко проби се видях като булка с роклята, която аз исках – дантелено бюстие с 3/4 ръкави и деколте лодка, и много семпла, удобна и ефирна дълга долна част.

Роклята ми беше безкрайно удобна и много красива, бях с нея цял ден и вечерта в бара продължих да съм с нея, без да се преобличам, въпреки, че имах план Б. С две думи – рокля мечта – удобна, красива и много моя. Препоръчвам с две ръце и два крака, ако сте като мен – взискателни, с мнение, идея и визия да се консултирате с дизайнер, който да превърне визията ви в реалност. А нашата реалност е това…

P&A-501

P&A-288P&A-448P&A-435P&A-432P&A-364

Булка:

Рокля: Nikolay Bozhilov

Обувки: TOMS

Обеци:  Swarovski

Гривна: DL 

Младоженец:

Костюм и Тиранти: Andrews

Риза: Massimo Dutti

Обувки: SLS

 

ФотографRashev Photography Studio

 

 

(Visited 854 times, 1 visits today)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Ева ноември 3, 2015 at 6:42 pm

  Хубаво си постъпила, няма нужда да даваш пари на хора, които се отнасят така с теб, като клиент.
  „Като за вас“, пфф … нахалство.
  Винаги е най-добре нещо практично и удобно, дори и за сватбената рокля.
  Бъдете много щастливи!

  • Reply petpanda ноември 3, 2015 at 7:25 pm

   Много благодаря!
   Аз съм израстнала тук с фразата „ама като за вас ли?“ в детските ми години. В момента ми е забано, едно време не беше никак забавно, а даже напротив. Ама това е тема на друг блогпост.

 • Reply Ivana Alexandrova ноември 3, 2015 at 7:40 pm

  Много сте готини! Роклята ти е прекрасна, наистина! И аз дълго се колебах за дантелените ръкави 🙂 Пожелавам ви да сте все така влюбени, усмихнати и заразяващи с добро настроение 🙂

  • Reply petpanda ноември 3, 2015 at 7:47 pm

   Прегръд! Много благодаря!!!!

 • Reply Mariya ноември 3, 2015 at 7:57 pm

  Много си хубава!! Личи си,че на роклята е обърнато внимание и ти е „заспала“ просто !! Изглеждате прекрасно.Желая ви адски много любов и щастие.

  • Reply petpanda ноември 3, 2015 at 8:29 pm

   Благодаря много!!! <3

 • Reply Тони ноември 3, 2015 at 8:25 pm

  Много красива и семпла рокля и най-важното, била е удобна. Колкото до израза „като за вас“…познато ми е…абсолютна дискриминация си е, но тук в повечето случаи е така във всяко отношение.

  tonisbeautynook.blogspot.bg

  • Reply petpanda ноември 3, 2015 at 8:28 pm

   Благодаря! Аз за това смятам, че трябва да се говори, за да няма дискриминация и „като за вас ли“ да не бъде чуван от млади момичета. а напротив, да знаят че стил, класа и красота нямат размер и не могат да бъдат вкарани в една рамка.

   • Reply Тони ноември 3, 2015 at 9:01 pm

    Абсолютно! Както се казва – красотата идва отвътре. 🙂

  Leave a Reply