Beauty

Ново откритие: Hill Clinic

октомври 22, 2015

Преди няколко дни се подложих на много интересна и релаксираща процедура в Hill Clinic. След сватбените вълнения и всичкия стрес покрай това огромно събитие ми предложиха много интересна Египетска скулптурираща терапия и реших да се подложа и да легна на масата, хем да релаксирам за 30 минути, хем да видя какъв ефект ще има върху лицето ми, което след лятото се чувства леко не на себе си. Ето така изглежда терапията в три стъпки, малко страшно отстрани, но много приятно всъщност.

hill clinic mask petpanda

След терапията кожата ми беше много успокоена, жива и еластична. Имах няколко проблемни участака (или възпаления, както дерматоложката нарече пъпките ми), които значително се свиха след процедурата и завехнаха на следващия ден. Като цяло процедурата беше много приятна, тъй като маската леко се затопля. Изрично исках да ми оставят очите и устата отворени, защото за 10 минути цялата гипсирана нямаше да издържа, но има възможност и цялата да те гипсират и маската да действа върху устните и очния контур. Свалянето също беше много лесно, тъй като кремът под маската е много богат и помага всичко да се отлепи като едно парче без лющене и скубане. Като цяло бих си направила процедурата отново, защото на кожата на лицето ми определено и хареса какво се случи, и ефектът се състоеше в стегната, бляскава и мека кожа.

Ето видео със стъпка по стъпка цялата процедура. Води се скулптурираща терапия, а всички продукти са хомеопатични.

А сега малко за самото ми откритие – винаги съм си мислела, че Hill Clinic е частна клиника, в която дерматологията е по-скоро естетична, сещате се – конци, филъри, устни, лазери, премахване на белези и тн. Но се оказа, че освен тези мега-процедури, които не са точно за мен, има и един куп козметични процедури, като почистване на лице, дарсонвал, различни маски и пилинги, да не говорим за различните хомеопатични терапии за стягане, подмлядяване, лифтинг и тн. С две думи намерих си място на което да ходя на козметик за по-сериозни неща – почистване на лице и някоя терапия от време на време! Нещо, което ми беше много трудно защото имам проблеми с доверието към хора, които ме докосват, скубят и натискат (не знам дали съм единствена в тези си странности, но за това в друг пост).

За първи път се чувствам комфортно да легна на кошетката на козметик и да се оставя някой друг (а не моята си козметичка в Хасково или аз самата) да ми почисти лицето. Самата процедура по почистване на лицето (която е една от най-неприятните, поне за мен) беше не чак толкова зле, а дамата която ми я прави – Вики, се оказа много мила и изтрая цялото ми мрънкане, като ми обясняваше какво прави, защото го прави и какъв ще е ефектът. Козметиката, която ползваха в Hill Clinic върху мен е хомеопатична френска козметика, която е за чувствителна кожа. Оказа се, че моята кожа, освен склонна към омазняване, акне и доста чувствителна, е склонна и към образуване на милиуми – малки бели точки, които са подкожни и седят като бели топчета по лицето. Еми… такава е независимо колко често и добре си почиствам лицето и каква козметика ползвам, тялото си е тяло и гена си е ген. Така че се радвам, че намерих място на което мога да ходя спокойно и да се грижат за мен професионалисти.

(Visited 169 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Теодора ноември 21, 2015 at 11:47 am

    Здравей. Искам да те попитам за почистването на лице по какъв метод го извършиха? Мануално, четков пилинг, йонофреза или ултразвук ? 🙂 Благодаря предварително

    • Reply petpanda ноември 22, 2015 at 10:50 am

      Привет! Мануално е, с парна баня, после няколко процедурки и накрая дарсонвал. Аз поне такова исках, а има и много други вариации в бюти-менюто им. 🙂

    Leave a Reply