Food

От Мястото На Събитието: Тайната На Петата Стихия

октомври 13, 2015

Преди броени дни бяхме канени на невероятно събитие – обвито в мистерия и тайнственост, които допълнително внесоха тръпка и лек гъдел в цялата ситуация. Всичко започна от една черна кутия, канеща ме да открия Тайната на Петата Стихия, която получих с персонален номер, който вкарах в специален сайт, където ми казаха да се явя на вечеря в уречен ден и час в Бояна. Да, в киноцентъра. Та така, за няколко дни беше пълна мистерия – кой, какво, защо, от къде… нищо не знаехме, но пък беше много неочаквано и с всеки ден напрежението растеше. Говоря в множествено число защото се оказа, че и други блогърки са поканени на това тайно събитие, което малко ме успокои.

В деня на събитието взехме UBER, които ги имаше (и се надявам пак да ги има) и милият шофьор ни закара до киноцентъра, където ни инструктираха на входа да отидем до студио 13, а там ни чакаше червена пътека, фотографи, светлини, хостеси и много, много добра организация.

В кръгло пространство, на което по стените се прожектираха най-различни красоти имаше наредени кръгли маси, а в средата кръгла сцена с класически инструменти. Масите бяха заредени с по три прибора и три чаши и всичко изглеждаше мега фенси. Събитието започна, дойдоха Заки и Силвия Лулчева на сцената, започнаха да представят една по една стихиите – Земя, Вода, Въздух и Огън, като всяка една стихия носеше със себе си ястие, светлинни ефекти по стените, класическа музика и много, много интересни неща, които се случваха около нас – храст излезе от сцената и полетя, въздух се разстели по цялата земя и полетяхме в облаците и огньове грейнаха пред нас и озариха сцената. Много детайли, много организация и прекрасно усещане за красота и вкус. За ястията и вината няма да говоря в много детайл, защото ми се наслюнчва устата като си помисля, но всичко беше подготвено и представено с много любов. Земята бе представена с мус от тиква, сирена и ядлива почва от маслини, Водата от супа мизо със сьомга, Въздуха от пилешко пълнено с дроб върху пчелна пита, а Огъня от патица някакъв много опушен сос. За десерт имаше чиния пълни с разнообразни шоколадови изкушения, гарнирани с орхидея. Красота в чиния!

В крайна сметка дойдоха шеф Манчев и шеф Шишков и ни представиха домакините – Lidl бяха организирали тази грандиозна вечеря, за да ни споделят тайната на петата стихия – а именно любовта към храната. Любов, която си личеше във всеки детайл на това пиршество на сетивата. Подобно на миналата година, тайната вечеря на сезона беше епичен успех в моите очи.  Няма пак да говоря колко ми харесва Lidl, защото се повтарям, но си пожелавам повече марки в България да имат такъв усет за естетика, красота и визуална култура, както Lidl, когато става дума за събития, a за вкус да не говорим, все пак пет степенното меню от тази вечер ще се отпечата за дълго в паметта ми.

Ето няколко снимки, които визуално показват какво преживяхме. За още може да разгледате сайта на събитието – dinner360.bg.

 

(Visited 204 times, 1 visits today)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Мери-Бери октомври 13, 2015 at 6:07 pm

    Леле, много яко! 🙂 Изглежда супер мистично. Страхотно преживяване, благодаря, че го сподели! <3

  • Reply Тайната вечеря | Васи ли?! октомври 17, 2015 at 8:59 am

    […] да си кажеш! Страхотно е и да се засечеш на тръгване с “колежки”, с които не сте се виждали […]

  • Leave a Reply