Beauty DIY

5 Неща: Които ще ви помогнат да се разхладите през лятото

юли 23, 2015

 

1. Напръскайте лицето си с вода. Обожавам термалната вода на Avene и я имам в два размера – един за чантата и един за вкъщи. Големият флакон държа в хладилника, за да може, когато искам да се разхладя, водната мъгла, която пръска да е студена и много приятна.

IMG_3853

 

2. Носете си ветрило в чантата, така винаги имате портативен климатик! Това ми беше перфектният план миналото лято, но от тогава ветрилото ми някак си изчезна и сега си вея с малко тефтерче, което имам в чантата. Все пак винаги трябва да имаме нещо за производство на вятър под ръка!

 

3. Използвайте душгел, в който има мента или евкалипт. Нали сте гледали рекламата на дъвките Airwaves, където като сложиш дъвка в устата си и всичко около теб замръзва, ами подобно усещане е и с ментовите душгелове. За това лято съм изнамерила два, които миришат божествено и са чудесни – Annemarie Peppermint-Rosemary body wash и Molton Brown Eucalyptus body wash.

IMG_3851

 

4. Пийте вода! Трябва да пием поне 8 чаши вода на ден, а когато водата има вкус и аромат на плодове и подправки е толкова по-приятно! Скоро ще ви споделя моите любими рецепти за „fruit infused water“ с различни комбинации от плодове и свежи подправки.

IMG_3852

 

5. Яжте леки храни. Салати, зеленчуци и плодове. Лятото е перфектният сезон да се храним със свежи и сурови храни, и да оставим за малко манджите и месата. Напоследък залагам на домати, диня и авокадо, така тялото ми не прегрява опитвайки се да смели тежки ястия.

blog signature

(Visited 324 times, 1 visits today)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Eli юли 23, 2015 at 10:40 am

  Аз ползвам поне три вида спрей за лице и наистина това е едно от най-освежаващите неща на планетата 🙂 В издирване съм и на ментов душ гел (I Love…), но нещо неуспешно…

  • Reply petpanda юли 23, 2015 at 10:41 am

   И аз съм в издирване на ментов душ гел, който лесно може да се намира по нашите магазини ( и не е безбожно скъп). Разбираме се, която открие нещо първа да споделя!

   • Reply Елена юли 24, 2015 at 3:45 pm

    А тези двата душгела, за които пишеш, откъде могат да бъдат закупени(марките са ми непознати).

    • Reply petpanda юли 24, 2015 at 4:05 pm

     Единият е от Щатите- нова органична марка, която ми до донесоха да тествам.molton brown е от Англия- продават ги в boots и в loo fantastic.com. Вчера намерих някакъв нов на Адидас в ДМ, който уж е с мента и се води „refreshing“, но не почувствах същата разхлада като с тези двата след душа снощи. Ще продължа да търся и тук на нашия пазар и ако намеря ще дам знак!

  • Reply petpanda юли 27, 2015 at 10:03 am

   Намерих! Намерих – http://www.mondo.bg/%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%B3%D0%B5%D0%BB/4649-dush-gel-s-maslo-ot-menta.html
   Мисля да го поръчам и да го тествам 🙂

  Leave a Reply