Beauty

#Hairygirlproblems: Braun Silkepil 7

февруари 6, 2015

braun 11

След супер позитивния фийдбак на първия пост на тема косми и обезкосмяване, сега ще ви покажа какво използвам за тяло – крака и ръце. А именно Braun Silk-epil 7,  който е в комплект с четка за лице и приставка – четка за тяло.braun 10

От много години не бях ползвала епилатор. Ранните ми тийнейджърски спомени са с един друг Braun, когато още нямаше толкова разпространени епилатори, който мама ми купи по моя молба (и мрънкане). Тези спомени са доста болезнени, защото много, ама много болеше обезкосмяването (или щавенето) с него. И тъй като не обичам да ме боли, може би повече от 10 години прибягвах до безболезнения бръснач (главно мъжки), но след като видях колко много хора пишат позитивни неща за новия Braun Silk-epil 7  и след като на въпроса ми – „Боли ли?“, няколко човека отговориха – „Не толкова“, започнах да мрънкам на момчето да ми го вземе за Коледа този невероятен комплект. (Под секрет – много исках и четка за лице, та това беше просто перфектна кутия!) Издебнахме го на разпродажба в emag, но там свърши за секунди. После пак на разпродажба в Boots, но и там, докато се обърна приключи. И тъкмо когато бях решила, че ще продължавам да мрънкам на момчето и да търся оферта, от Braun ме изненадаха грандиозно и получих магическата кутия в черен плик с розова опаковъчна хартия. Заклевам се, бях като малко дете на Коледа!

braun collage

Епилаторът е разкошен. Първо на вид е красив, целят е бял, а долната част има брукатено-лъскави детайли и сребристи букви. Има две степени, които се конторолират от колело, а не копче. Аз лично винаги го ползвам на втора степен, която е по-бърза, защото, в главата ми, така боли по-малко. Пинсетките, които са 40, се въртят доста бързо, като около тях има система от малки дискчета, които са подвижни и действат за обезболяване. Но тъй като все пак, колкото и да обезболяват, има усещане за скубане и болка, аз слагам лед в малка торбичка и за няколко секудни замразявам мястото, което ще епилирам.

braun 7Малка светлинка пък показва пътя, по който минавате с епилатора, за да се види има или няма косъмчета. Много е полезно, защото обикновено епилацията се случва по скоро вечер.

Епилаторът се зарежда от тока и има акумулаторна батерия. Когато батерията е изтощена светва малка червена лампичка най-отдолу на епилатора.

braun 4Главата се сменя, и на нейно място може да бъде поставена четка ча тяло, която се върти и вибрира. И да, цялото нещо може да се използва под душа или във вана.

Аз обожавам след като съм се накиснала да мина по цялото тяло с четката, която почиства и масажира едновременно.Четката прави над 3 000 микро пулсации в минута, които премахват мъртвите клетки и правят кожата чиста и здрава.

Не драска и е мека и нежна към кожата. За първи път използвам четка за тяло и съм супер изненадана колко, всъщност е приятно.

Четката за лице е малка и доста обла като дизайн. Има две степени на действие и малка кръгла глава, която се върти. Захранва се с две батерии. Има 94 индивидуални снопчета влъкна, и общо 10 000 отделни влакънца, почти толкова малки, колкото порите на кожата (0.08 mm на 0.09 mm), за да почистят успешно и ефективно кожата и в дълбочина.

braun 1

Комплектът е чудесен, със сигурност бих го препоръчала. Харесва ми, че всички уреди са бечжични и с хубав дизайн. Много ми допада и фактът, че могат да се използват под душа. Четката за лице е като бонус към епилатора, но пък е чудесна и ефективна.

За да съм напълно откровена има и две неща, които тряба да кажа. Епилацията с този епилатор все пак боли, аз си мислех, че ще е като магия, но уви, усеща се. И другото нещо, което ми е странно е, че на четката за лице няма капаче, което да я предпазва – това от хигиенична гледна точка. Иначе като изключим тези двете неща, съм напълно удовлетворена и щастлива с машинките и приставките.

Последно нещо, което ме впечатли е кампанията, която рекламира този продукт. Лицето на кампанията е Jessica Alba, a мотото е #breakfree. Кампанията се бори с женската завист и критика, и цели да освободи жените да развият пълния си потенциал, за красота, за работа, самочувствие и увереност. С две думи, да сме достатъчно свободни, за да сме самите себе си и да се чувстваме добре в собствената си гладка и епилирана кожа. Кара те да се замислиш нали…

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=PPlu8eOxMxI]

blog signature

(Visited 456 times, 1 visits today)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Mannie февруари 6, 2015 at 10:00 am

  Каквото и да се говорим всяко обезкосмяване, което ти ..дърпа космите си боли. Става въпрос на свикване вече. Мен в началото ме болеше, но след известно време свикнах, аз също имам Браун, от хубавите и новите .. е, не може да се ползва под душа и няма четки за тяло и лице, но ми върши чудесна работа от няколко години и ми е вярно другарче за крака подмишници и ръце дори 🙂
  Комплектчето изглежда супер иначе ;)))

  • Reply petpanda февруари 6, 2015 at 10:07 am

   Работя по свикването 🙂 трикът с леда работи безотказно 🙂

 • Reply Eli февруари 6, 2015 at 10:27 am

  Няма как да не си споделя болката по повод липсата на капаче на четката за лице… Онзи ден отварям шкафа в банята, където я държа, и една миризливка се беше настанила ама баш върху нея!!!! И сега не мога да си намеря резервни глави, тук изобщо не знам къде се продават (по Технополис и Техномаркет няма). Not cool, Braun, not cool – както и да го погледнеш капачето си е must!

  • Reply petpanda февруари 6, 2015 at 10:56 am

   съгласна съм! и аз търся още главички, но не съм намерила все още, мисля да питам директно 🙂

   • Reply Eli февруари 6, 2015 at 11:17 am

    Сподели после да не ги спамя и аз 🙂

 • Reply Favourites Time: March Faves | petpanda blog април 4, 2015 at 12:47 pm

  […] love the brush. I have reviewed the set that this brush comes in here, and since I have been using it religiously 3-4 times a week it gets to be in the favourites list […]

 • Reply Close Up: Clarisonic Mia 2 | PetPanda Blog април 5, 2016 at 5:27 am

  […] с четка е гениално и ползвах ръчна четка, четката от комплекта на Braun, после още една ръчна четка и така нататък, но нищо не […]

 • Leave a Reply