Fashion

От Новините: NIKOLAY BOZHILOV с дебют на BERLIN FASHION WEEK 2014

юли 16, 2014

Страхотният и невероятно талантлив Николай Божилов направи своя интернационален дебют на Berlin Fashion Week 2014. Самостоятелното ревю на дизайнера се проведе на 9 юли в lavera Showfloor, където той представи новата си колекця SYMBIOSIS.

NIKOLAY BOZHILOV e иновативен лейбъл, който се стреми да създава устойчива, концептуална и функционална мода. Всички облекла на лейбъла се произвеждат в София, където Николай и екипът му създават облекла извън времето, които търсят баланса между природата и технологиите.

 DSC_8474 DSC_8648

Последната колекция SYMBIOSIS е вдъхновена от биологията и по-конкретно от трите типа симбиоза: мутуализъм, коменсиализъм и паразитизъм.  Концептуалните модели изследват дрехата като „дизайн обект”, който влиза в директна симбиоза с човешкото тяло. Колекцията се състой от 18 аутфита и изгражда симботична връзка на всички нива  между ръчни плетива, финни копринени материи, разнообразни текстури, минималистични силуети и графични комбинации. Целта на колекцията е да срещне естетическите норми от миналото и настоящето и заедно с това да създаде нова модна платформа за в бъдеще.

DSC_8712 DSC_8746

Специално за проекта NIKOLAY BOZHILOV се колаборира с дизайнера Нева Балникова, която създава бужута за колекцията.

DSC_8769 DSC_8822

Повече от вдъхновяващо е, че има хора като Ники и Нева, за които красивото, различното и естетичното са ценности, дълбоко вкоренени в същността им,  а те успяват да ги изкарат на яве в нашата българска действителност, и то много успешно.

DSC_8886

Ето всичко в движение:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gly_9qJ9vbE&w=560&h=315]

<3 пет

===Love yourself!===

(Visited 103 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply