Social Media

Моят неизнесен #TEDxMladostWomen talk

декември 4, 2013

Много ми хареса идеята за Моят неизнесен #TEDxMladostWomen talk. След като прочетох постове от Събина, Яна, Жустин и Ками, реших, че предизвикателстовото ми харесва и ще седна да помисля за какво бих говорила. Ето това се получи:

sunshine-love

Много е важно да сме позитивни и градивни. Изключително много. Не само защото живеем в общество, в което хейтърите и негативистите преобладават, но и защото нашето общество от години прави така, че колкото по-хейтър си толкова повече да успяваш и ти се кефят хората. А е толкова хубаво да създаваш, да изобретяваш, да бъдеш мечтател и да можеш да оставиш въображението си да работи, без да те е страх или срам, че някой ще ти каже нещо негативно или ще те нахейти.

Но ако успяваме като хейтим , защо да сме позитивни ли ще ме питате? Ами много е простичко. Нарича се карма. Тук, в милата ни родина има една поговорка, която също е много добра – каквото повикало, такова се обадило. Ами да, колкото сме по-негативни, толкова повече ще привличаме нeгитивизъм в нас. А кой иска душата му да е пълна само с черен пушек и сажди? Все някъде трябва да търсим малко блестящо пламъче, което да ни сгрее. А ако това пламъче бъде подклаждано и в него наливано масло или газ или екобрикети (не знам, кой с какво гориво разполага) то малкото пламъче ще порастне, ще огрее душата ни и това ще се отрази на лицата ни, на постъпките ни, на хората около нас. Нали ние всички не искаме да тънем само в угарки? Поне се надявам, че не искаме.

Позитивизмът е зареждащ. Когато се обградиш с хора, които са позитивни и ти ставаш такъв. Ако около теб само мрънкат и мърморят, сигурно и ти ще започнеш да мрънкаш и мърмориш, просто защото с това си обграден и това познаваш, това е най-лесно. За това трябва да търсим хора, които ни зареждат. Хора-слънца, които вливат светлина и енергия в нас; помагат ни да бъдем по-добри и се радват, когато сме най-добрите ние, които можем да бъдем. Хора, които винаги вярват, че можем повече, можем да сме по-добри, можем да сме по-светли ние самите. Така ще постигаме повече. Гарантирано.

И макар да звуча, като от някаква секта за позитивно мислене, много вярвам, че това е истината. Това е нещото, което ще помогне да сме по-иновативни, по-креативни и по-добри. Това ще помогне да живеем на по-добро място, на място в което да си различен не е нещо лошо. Защото тук да си различен е порок. Независимо дали различното е религията, цвета на кожата, сексуалната ориентация, мисленето ти  или мястото на раждане. С колкото повече различни хора контактуваме и ги приемаме, такива каквито са, толкова повече ще научаваме и ние. И може би точно тези различни хора ще са горивото за нашето пламъче, което ще го накара да гори по-силно, да бъде по-топло и да искри повече. Колкото повче различна енергия поемаме ние, толкова по светла ще става душата ни и толкова по-добър ще правим света , в който живеем.

TEDxMladostWomen е тази събота 7/12, в кино Арена Младост. 

<3 Пет

(Visited 45 times, 1 visits today)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply